Josip Soče zbog bolesti morao napustiti show: ‘Kuhanje će mi i dalje biti hobi’

josip_soceImoćanin Josip Soče je odlučio odustati od MasterChefa. Naime, obolio je od brohnitisa pa je na preporuku liječnika odlučio da je ipak bolje da ne nastavi natjecanje.

1. Opiši nam što si se sve motalo po glavi kada si saznao da se nalaziš među najboljih 16.

Prošao sam odmah prvi dan, iako nisam imao prevelika očekivanja i iskreno me iznenadilo i ohrabrilo za daljnji dio natjecanja iako me na drugu stranu jednim dijelom i stigmatiziralo.

2. Koji su bili tvoji motivi za ulazak i kako si se odlučio prijaviti za najpoznatiji kuharski show?

Moj motiv općenito ulaska u natjecanje MC bio je u čast jednom od najboljih prijatelja koji me nagovorio da se prijavim, a koji je tragično okončao život malo prije početka showa.

3. Što najviše, a što najmanje voliš pripremati.

Najviše volim pripremati meso, a najmanje kolače, koje inače uopće ne jedem jer nisam ljubitelj slatkoga.

4. Koje ti je najomiljenije kuharsko pomagalo?

Najomiljeniji alat mi je oštar nož.

5. Što ti je u MC kuhinji bilo najteže?

Najteže mi se bilo priviknuti da netko tako istančanog ukusa za hranu ocjenjuje moje kulinarske kreacije, a najviše mi je pomogla gastroakademija gdje sam se susreo sa tehnikama kuhanja koje nisam imao prije priliku upoznati

6. Što je za tebe bio najveći izazov u MC kuhinji?

Najveći izazov mi je bio kolač.

7. Kada bi imao priliku vratiti se u MC kuhinju, što bi popravio i napravio kako bi impresionirao članove žirija?

Kad bi se vratio kuhao bi da sebi udovoljim, a ne ideji što bi se moglo žiriju svidjeti čime bi postigao bolje rezultate

8. Hoćeš li se nakon MC-a ozbiljnije uhvatiti kuhanja ili će ti to i dalje biti hobi?

Kuhanje će mi i dalje biti hobi, mislim da sam dobar u poslu u kojem već radim i uživam dok radim. Želja mi je otvoriti restoran kad već budem u srednjoj životnoj dobi.

9. Imao si priliku učiti od kulinarskih legendi. Koliko će to utjecati na tvoj budući pristup kuhanju?

Sudjelovanje u MC kuhinji je promijenilo iz temelja moje poimanje kulinarstva i termičke obrade hrane. Moje kuhanje će definitivno otići na jedan viši nivo.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here