{sidebar id=4}IMOTSKI — Vrata Dječjeg vrtića u Imotskomu i njegovih područnih odjeljenja u Prološcu, Runovićima, Zmijavcima i Zagvozdu od jučer su opet zaključana. Na pisanoj obavijesti za roditelje piše kako vrtić ne može obavljati svoj rad s djecom jer nema novca za prehranu djece, higijensko-zdravstvene potrepštine, grijanje ni novca za plaće zaposlenih. To je druga obavijest sličnog upozorenja tijekom ove godine, nakon koje je više od 300 djece s roditeljima vraćeno kući.
Prošloga proljeća i ljeta 40 zaposlenih tri je mjeseca radilo bez plaće. Nakon obećanja osnivača da će se plaća osiguravati do sredine mjeseca, započela je ova školska godina. Načelnici općina i Grad, kao osnivači vrtića, zatražili su novčanu pomoć od Vlade u iznosu od 1,5 milijun kuna kako bi do kraja ove godine podmirili potrebe vrtića, jer iz svojih proračuna ne mogu podmirivati obveze prema vrtiću. Općine osnivači i sada vrtiću duguju više od 570 tisuća kuna.
Da ove muke roditelja, djece i zaposlenih, koji su na radnom mjestu bez posla, ne bi dugo trajale, ponovno je zatražen novac Vlade u iznosu od milijun kuna, jer im je od traženog do sada pomognuto s 500 tisuća. Zaposleni u vrtiću odlučni su držati ključ u vratima sve dok im se ne isplati plaća za rujan, te ne osiguraju i sve druge potrebe pedagoškog minimuma u radu s djecom predškolske dobi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here