Anto Đapić - HSP - ImotskiHvala dragom Bogu što sam ja došao u Imotski, a ne predsjednik stranke, jer ovo što mi se danas ovdje dogodilo nisam još nigdje doživio – kazao je počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić na izbornoj skupštini imotskog ogranka stranke koja se u subotu navečer održala u prostorijama „Imoćanke“ na Kamenmostu.

A što se to dogodilo? Naime, došavši u Imotski Đapić se želio pozdraviti sa svojim imotskim kolegama, među kojima je bio i Željko Đuzel, te im pružio ruku, no ovi su odbili rukovati se.

Negativni naboj s „dočeka“ prenio se i na samu skupštinu pa je tako već na njenom početku Dubravko Šumanović demonstrativno napustio prostoriju, ostavivši na stolu svoju stranačku iskaznicu. – Ova skupština je nelegalna i ne želim joj prisustvovati. Član sam stranke od 1991. godine, ali ova iskaznica mi više ne treba – kazao je napuštajući prostorije. Isto je za njim učinio još jedan član stranke. No ostali se nisu dali smesti pa su izabrali novo-staro vodstvo ogranka na čelu s Rankom Topićem koji je okupljenima kazao kako je stranka jača negoli drugi to misle te za govornicu pozvao „novoga imotskog gradonačelnika“ Ivicu Kukavicu. Nakon Kukavice riječ je uzeo Đapić koji se obrušio na braću Đuzel, poglavito na svog imenjaka, gradonačelnika Antu, kazavši kako je stranci priredio političku izdaju par excellence. – Bilo je na nas raznih napada i nasrtaja, medijskih i fizičkih, čak i ubojstava, no ovdje smo uistinu prevareni pa se ovom prilikom u ime predsjednika stranke koji me i poslao u Imotski, ispričavam svim našim glasačima koji su se s pravom osjećali prevarenima nakon prodaje i prelaska stranačkog vrha u redove HDZ-a – kazao je vidno uznemireni Đapić, pokazujući u više navrata rukama prema Željku Đuzelu koji je stajao u prvom redu.

Skupština je ipak mirno privedena kraju, uz pjevanje stranačke himne koju je veselo pjevao i sam Đuzel. Je li mu to bio i posljednji put, znat ćemo uskoro, tim više što je predsjednik ogranka Ranko Topić najavio nastavak čišćenja „unutarstranačkog korova“.

Tekst i foto: Ante Lončar

Pravaškoj skupštini odazvali su se kao gosti brojni akteri imotske političke scene: dogradonačelnici Martin Meter (HSLS) i Branislav Miće Škeva (HSS), jedan od osnivača HDZ-a Miroslav Budimir, predsjednik gradskoga ogranka SDP-a Branko Milardović, Matko Rudež (HNS) i drugi.

{gallery}2011_06_25_hsp_imotski{/gallery}

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here