Crkva Sv. Franje Imotski – Klape Gospi od Anđela Imotski

Klape Gospi - ImotskiKoncert ”Klape Gospi od Anđela” dio je velike proslave 300 godina oslobođenja Imotskog i Imotske krajine od Turaka, po zagovoru Gospe od Anđela održat će se u nedjelju 23.7.2017. godine u 20 sati.

Nakon postavljanja zavjetne slike Gospe od Anđela na njezino stalno mjesto u crkvi Sv. Franje, čemu će prethoditi svečana Sv. Misa koju predvodi provincijal naše franjevačke provincije, fra Joško Kodžoman, uslijedit će koncert marijanskih pjesama u izvođenju 8 klapa iz Dalmacije i Hercegovine.

Crkva Sv. Franje Imotski – Klape Gospi od Anđela Imotski

Na koncertu će nastupiti ženske klape: Neviste (Imotski), Orca (Split), Bura (Mostar), Zvizdan(Posušje); muške klape: Delmati i Vokalisti Salone (Solin), Pučki pjevači Tugare te mješovita klapa Basca (Baška Voda).

Ova iznimna glazbena večer obilovat će izvanrednim a capella izvedbama pučkih, liturgijskih i autorskih marijanskih pjesama, a ambijent i akustika crkve Sv. Franje još će jednom potvrditi kako je ljudski glas najljepši instrument.
Srdačno vas pozivamo na iznimnu glazbenu večer koja će biti najljepša uvertira za veliku svetkovinu našega Grada na gori.

Organizatori koncerta:
Kulturna udruga Pismo moja Imotski
Franjevački samostan Imotski

Dobrodošli!

Klape Gospi Imotski