Knin je Ivanin

ivana-protrka250809Nakon uspješnog završetka festivala pjevača amatera Prvi glas Imotske krajine nagrađeni sudionici dobivaju priliku pokazati svoju umješnost pjevanja i na drugim natjecanjima. Tako je Ivana Protrka, učenica trećega razreda Osnovne škole Zmijavci, koja je pobijedila na prednatjecanju u svom mjestu te na završnoj večeri u Imotskom osvojila drugo mjesto, zastupala PGIK i cijeli imotski kraj na malom Knin festu. Ivana nije samo nastupila, već je s pjesmom Poletimo autora Lidije Ž. i glazbenom obradom Age Kujundžića, u velikoj konkurenciji pokupila simpatije i nagrade: jednoglasno osvojeno prvo mjesto po stručnom ocjenjivačkom sudu i treće mjesto po glasovanju publike!

Na ovom festivalu se pjeva uživo tako da talentirani izvođači poput Ivane dođu na svoje. Evo, nakon tri godine strpljivog rada pjevači amateri s našeg festivala, nošeni marljivošću udruge PGIK i vođeni entuzijazmom predsjednika Augustina Age Kujundžića, drugu godinu za redom uspješno gaze estradnu stazu. Prošle godine na Knin festu Anita Ćapin je s pjesmom Gdje ću sad osvojila treće mjesto, Katarina Šimić je na Malom Splitu nagrađena za izvedbu, a u svibnju ove godine na amaterskom festivalu u Vrgorcu, gdje nastupaju talenti iz Metkovića, Opuzena, Ploča, Makarske, Imotskog i grada domaćina, prva dva mjesta osvojili su predstavnici iz Imotskog – Mila Ždero i Ana Protrka. Zapažen nastup su imali i Mateo Grabovac, Helena Gudelj, Anita i Ivana Ćapin.

Pred udrugom, za razliku od dosadašnjih godina, stoji rad tijekom cijele godine i nadati je se još većim uspjesima. (in)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here