Nedjeljno jutro u Imotskom, koje je trebalo proteći u znaku predizbornog skupa predsjedničke kandidatkinje i aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, za HDZ-ovce je bio “hladan tuš”

Na trgu je bilo jako malo Imoćana i simpatizera s obzirom na činjenicu da je riječ o Imotskom i Imotskoj krajini, bazenu HDZ-ovih glasača. Prema našoj procjeni, bilo je 200-tinjak ljudi.

I tek što se predsjednica podružila sa simpatizerima i članovima HDZ-a od kojih su mnogi došli autobusom u njenoj pratnji sa transparentima visoko podignutim na kojima je pisalo “Imotski za Kolindu, Hrvatska ZNA”, jedan drugi transparent “dobrodošlice” neugodno je iznenadio predsjednicu i njenu pratnju.

‘Dobro došli u opustošenu Provansu’

Imoćanin Tony Rebić poznat po zidu plača na imotskom kolodvoru na kojem je upisano stotine imena Imoćana koji su napustili Imotsku krajinu i otišli kruh tražiti u Njemačku, Irsku i druge europske zemlje visoko je, dok je predsjednica odlazila s trga u samom središtu Imotskog uzdigao transparent na kojem je pisalo “Dobro došli u opustošenu Provansu”.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u Imotskom se družila s građanima | Autor: Miroslav Lelas/PIXSELLfoto: Miroslav Lelas/PIXSELL

U pratnji svojih simpatizera, župana Blaženka Bobana, političkog tajnika stranke Ante Sanadera, gradonačelnika Imotskog Ivana Budalića predsjednica nije mogla, a da ne primijeti sporni transparent koji je sve neugodno iznenadio.

Kiselo se nasmiješila i uputila prema crkvi

Imoćani joj očito nisu zaboravili riječi koje je u kolovozu 2017. godine za svog posjeta Imotskom javno izrekla stanovnicima ovog kraja kako će “Imotski biti hrvatska Provansa”.

Od tada pa do danas Imotski i cijela krajina stagnira u razvoju, mladi napuštaju ovaj kraj, a radna mjesta se ne otvaraju.

Nevoljko pogledavši u transparent predsjednica se kiselo nasmiješila i uputila prema crkvi sv. Frane u Imotskom gdje je prisustvovala svetoj misi.

Mnogi su zamjerili predsjednici da vjerske obrede koristi u predizborne svrhe. Ono što je puno znakovitije u ovim predizbornim danima je da dva predsjednička kandidata računaju na glasove stanovništva Imotske krajine.

Kolinda Grabar Kitarović iz razloga jer je ovaj kraj vjeran HDZ-u, a drugi kandidat Miroslav Škoro koji također očekuje podršku desnog biračkog tijela, računa poglavito na Imotsku krajinu odakle vuče svoje korijene po ocu i majci.

Piše: Vedrana Bekavac Šuvar
Izvor: 24sata

6 KOMENTARI

  1. Poruka iz Lisinskog hrvatskom narodu je dovoljna ,koje je izrekao buduci Predsjednik Hrvatske Drzave Dr. Miroslav Skoro,….SADA IL’ NIKADA !……….I NE TREBA NAM DRUGI KRUG ………POKLON CJELOKUPNOM HRVATSKOM NARODU ZA BOZIC.! CUVAO TE DRAGI BOG KAO I YVOJ CJELOKUPNI HRVATSKI NAROD……

  2. milan bandić za predsjednika!!! korupcija za sve, a mi imoćani imamo dobrog iskustva u tome, barem oni koji su se obogatili od pljačkanja grada i države… objasnio ministar kujundžić

  3. Čemu izbori u Imotskom bar što se grada tiče pa oni su uvijek za vlastodršce. Tu uglavnom žive državni i javni službenici ,djeca i stariji ljudi . Nema tvornica ,nema radnika .Inače ih ima po svijetu ,nekad u rudnicima ,danas po bauštelama .Već su tako godinama navikli i znači da im je lijepo.Kažu da tu žive neki veliki Hrvati . To nisu mali kao oni u Međumurju i, Istri i Podravini koji imaju u svakim gradiću tvornicu i uspješne poduzetnike.Ali moram priznati sad su htjeli iznevjeriti HDZ ali se brzo uplašiše da se ne bi slučajno nešto promijenilo .Nakon dva dana opet im je najbolji HDZ.Ništa novoga .Sve je već viđeno kroz povijest.Nijedna opozicija im nije valjala .Čak su braća Radići vođe HSS tu gubili izbore. Ne znam da li je postojala Hrvatska seljačka sloga. ORJUNA je.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here