Zlobnici će reći kako najradije žugam oko građevinskih radova u Varušu. Točno.

Nemam drugog posla nego se uzodam  po metropoli Dalmatinske zagore, uzmem jedan mali notesić i cerekajuć’ se bilježim sve šta nije po propisu.  Navijajuć’ za novi bauštelski kiks, pritom i sama kršim pravila.

Umisto da hodam po nogostupu, ja na njemu parkiram, a često i blokiram promet i perući odgovornost sa sebe upalim sva čet’ri i šta mi ‘ko može.

Majkemi, tako sam i danas. Nema šta mi pajdo kojeg sam zagradila nije ulaja.

Aj pitajte me zašto ja to tako. Bože moj, u Imotskom smo i meće se kocka.

KIŠE JESENJE

Danas su, kao svijetli primjer, u našem malom mistu započeli hvalevrijedni radovi. (G)radi se, naime, nogostup ispred vrtića. Apsolutno podržavam, potičem, evo  ustala sam se na noge i žustro plješćem.

Vrtić je kaos, to se zna. Promet i općenito bivanje ispred vrtića i škola u bilo kojem dijelu dana je čisti nered, znaju svi.

No di smo bili cilo lito? Dok crvčao je i cvrčao cvrčak na čvoru črne smrče?

Kava, lubenica, Baška voda – da? Bagerići, nogostup, baušetela, rokovi – ne? Nećemo to?

Dobro nam došle jesenske kiše i listopadski glibovi!

LJETNI RASPUST ZA UČENIKE I STROJEVE

Dok je puk iz odgojno-obrazovnog sektora mirovao, spokojno su se pod murvom ‘ladili i građevinski strojevi. Ni makac. Božemiprosti, k’o da su prigorili.

Valjda iz inata neće da pale. Ugasnili su krajem lipnja, a upalili se u rujnu. Kolektivni godišnji za učitelje i građevinare. Imotski patent.

Utorak, prvi dan mjeseca listopada. Vrtić, kojem ni tako ne možeš pristupit’ ni u idealnim uvjetima i kad su svi dobre volje, danas prokopan, okopan k’o da jarak oko njega prave.

ROZA KOCKA JE LJUDSKO PRAVO

Kad šta – kocka se reda. Heureka!

Ako meni ne virujete, nazovete neku sritnicu što je išla danas popodne po dicu i ukopala se isprid jarka, zalipila u pržinu, zapela o kabel i tuknila auto dok se vraćala na rikverc. Žensko za volanom, to je…

WINTER IS COMING – VAKULA JE REKO

A mali i veliki  Vakule, norveški prognozeri, britanski meteorološki skeptici napose, poput ptice rugalice, najavljuju kišu i led.

Vidimo se sutra. Ja ću parkirat’ kraj mišalice i ako uvatim vrimena, možda i dat’ ruke, barem dok se bude marendavalo.

Piše: Josipa Rimac Vlajčić

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here