KOMENTAR: Mate Rebić iz MI za IM o pregovorima za sastavljanje vlade

mateIstaknutog člana inicijative ‘MI za IM’ Matu Rebića, koji je bio na MOST-ovoj listi za Sabor, pitali smo za komentar prve runde pregovora između Bože Petrova sa Zoranom Milanovićem i Tomislavom Karamarkom.

– Kao lokalna inicijativa stali smo uz MOST jer smo prepoznali da ga čine vrhunski ljudi, a smatram da su prvim razgovorima s čelnicima najjačih stranaka oni to i dokazali. Apsolutno podržavam ovaj put koji mora iznjedriti kompromisno rješenje – govori nam Rebić.

Prateći izvještaje stječe se dojam da su HDZ i SDP glatko odbili MOST-ov prijedlog, odnosno da je doživljen svojevrsni debakl.

– Tko god je sudjelovao u ikakvim pregovorima u kojima postoji jasan interes zna da se stvari ne mogu prelomiti preko koljena. Važno je da MOST ostane kompaktan i da zadrži podršku lokalnih partnera. Što se tiče medijskog odjeka, smatram da se radi o čistom pozicioniranju pred drugi krug pregovora kojim se želi oslabiti MOST.

Spominju se frakcije u MOST-u. Navodno i nema složnosti za ideju o zajedničkoj Vladi HDZ-a, SDP-a i MOST-a…

– Nema frakcija jer svi imamo jedan cilj. Kao što se spominje struja Drage Prometa, tako se može govoriti o smjeru svakog od 19 naših saborskih zastupnika, sve su to jake individue…

Izvor: Dalmatinski Portal

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here