Ministarstvo unutarnjih poslova o preseljenju postaje ImotskiVeliku buru u javnosti ovih dana izazvala je informacija o teritorijalnom i unutarnjem preustroju MUP-a, što bi za Imotski značilo administrativno gubljenje postaje. Ideja Ministarstva unutarnjih poslova je eventualno preseljenje policijske postaje Imotski u novu zgradu u Trilju.

Mjesta panici nema

No ipak, još nema mjesta panici jer nacrti preustroja nisu konačni. Na naš upit prema ministarstvu javili su kako je nacrt unutarnje reorganizacije MUP-a još u razrađivanju te će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Odgovor koji su uputili na email redakcije Imotskih novina prenosimo u cijelosti:

“Poštovani, obavještavamo Vas kako je cilj i plan teritorijalne i unutarnje reorganizacije MUP-a jačanje operativnih kapaciteta. Broj ustrojstvenih jedinica i njihova teritorijalna raspodjela u ovom trenutku nisu u potpunosti i konačno definirani, budući da ovise o potrebama i sigurnosnim pokazateljima pojedinog područja kao i materijalnim resursima kojima se raspolaže. O svim konkretnim rješenjima javnost će na odgovarajući način biti pravodobno obaviještena, a i sadašnji prijedlozi proći će stručnu i javnu raspravu.

S poštovanjem, Služba za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova RH”.

Imotski partneri MOST NL-a MI za IM oglasili se na službenoj facebook stranici

“Nakon što smo iz medija čuli za navodni premještaj PP IMOTSKI u Trilj, odmah smo reagirali. Nazvali smo MOST i njihova glavnoga operativca Nikolu Grmoju i iznijeli rečenu temu te naš čvrst stav da se apsolutno protivimo preseljenju bilo kojih institucija iz našega propadajućega grada, odnosno onoga što je od njih i njega ostalo. GRMOJA je kontaktirao nadležni resor MUP-a, raspitao se o planovima i smjernicama istoga te nam potom žurno javio da ne brinemo, demantirao natpise i rekao da će sve što je u Imotskom, u njemu i ostati.”

 

Županijska sjednica također prožeta temom policijske postaje Imotski. Ževrnja protiv preseljenja

Županijska panorama HRT-a prenosi izjave vijećnika sa sjednice, a na strani Imoćana potpuno jasano bio je i HDZ-ov župan Zlatko Ževrnja:
Sve ovo što ste nabrojali je apsolutno točno, i neprihvatljivo je da se na taj način miču državna tijela iz Imotskog a da korisnici usluga moraju odlaziti u udaljene destinacije. Tome ćemo se svakako usprotiviti – izjavio je župan Ževrnja.

Na županijskoj sjednici ovom prijedlogu MUP-a usprotivio se i HSP. Priopćenje imotskog čelnika HSP-a objavili smo jučer, a možete ga pročitati OVDJE.

Cijeli video prilog Županijske panorame pogledajte ispod.

Tekst: Imotske novine
Video: HRTi