Croatians UnitedU Portlandu u američkoj saveznoj državi Oregon u amaterskoj košarkaškoj ligi koju čini 270 klubova, pobjednik za 2010. je KK Croatians United, sastavljen od imotskih iseljenika, točnije od Runovićana prezimena Škoro. Košarkaši iz tog kluba koji i ne nose prezime Škoro oženjeni su Škorankama i tako su gotovo svi u klubu u rodbinskoj vezi. Jedini Aaron Holland nema ništa s Runovićanima, ali budući da je još uvijek momak radi se na tome da se oženi iz loze Škora kako ne bi bio iznimka.
Za klub igraju: Ante Škoro, Aaron Holland, Tonny Škoro, Alen Stapić, Sean Christenson, Mijo Škoro, Daniel Škoro, Denis Škoro, Jeremiah May.
U Portlandu živi 120 prezimenjaka Škoro i to porijeklom od dvije obitelji; Ćuković i Laštro. Sada u cijelim Runovićima nema niti desetak Škora, ako novinara Petra Škoru ne računamo za trojicu. Portlandskim pobjednicima je velika želja zaigrati u prijateljskoj utakmici protiv reprezentacije Imotske krajine ili Runovića i to u rodnom kraju. Tvrde kako bi za takvu utakmicu došlo svih 120 Škora iz Portlanda i njihovi zetovi.
Uz ovu zanimljivu crticu moramo spomenuti da se Škore u Americi ne bave samo biznisom i košarkom, jer Slavko Škoro je pjevač. Davne 1979. godine pjevao je u imotskoj grupi Daorsi. Slavkove pjesme možete pronaći na Youtube-u pod umjetničkim nazivom Levon Levan.

Ago Kujundžić

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here