Krešimir MiletićKada sam još u vrijeme unutarstranačkih izbora u HDZ-u na kojima je – bez protukandidata (gle čuda) – ‘izabran’, a u stvarnosti HDZ-u i Hrvatskoj instaliran i ‘uvaljen’ Andrej Plenković, pisao kako će mu jedna od glavnih zadaća od strane vanjskih mentora biti završetak posla kojeg nije na području rodno-ideološkog kolonijalzima uspio odraditi Zoran Milanović, zvučalo je kao još jedna u nizu teorija zavjera.

PIŠE: Krešimir Miletić

Koraci koji su uslijedili nažalost su, jedan za drugim, raskrinkavali i dokazivali kako se radi o gorkoj realnosti.

Usprokos jasno izraženoj volji birača koji su u ogromnoj većini glasovali za zaokret od politike koju je vodio SDP sa satelitima u najneuspješnijem mandatu neke vlade od osamostaljenja, a koji je bio obilježen upravo nezapamćenim pokušajem nasilnog nametanja rodne ideologije u obrazovni i pravni sustav Republike Hrvatske, Andrej Plenković je najprije rasturio zajedničku vladu s Mostom i odgurnuo od sebe Zlatka Hasanbegovića, Brunu Esih i Glasnovića, kako bi sklopio koaliciju s HNS-om, najradikalnijim zagovornikom rodne ideologije u političkom prostoru.

Upravo je obrazovni sustav, na kojem smo vodili najteže bitke sa rekorderom u kršenju Ustava – Željkom Jovanovićem – predao u ruke još radikalnijoj političkoj stranci u Hrvatskoj, koja s druge strane – bez parazitiranja uz SDP-ove liste ne bi niti vidjela Hrvatski sabor.

Sjetite se samo podrugivanja i likovanja nad Mostovcima nakon što je sklopljena protuprirodna koalicija s HNS-om, koju je na životu primjerice držao jedan Saucha, upravo najbliži i najodaniji pobočnik Zorana Milanovića.

I onda, odjednom, eto ga!

Isti čovjek koji je s nezainteresiranim i anemičnim izrazom lica, onako, kao da se zeza, obilazio požarišta Dalmacije, lagano i bez ikakvih emocija slušao rešetanja vezana uz Agrokor u saboru – odjednom se probudio! Konačno je došla tema radi koje je, baš kao košarkaš koji zamišljeno sjedi na klupi dok mu trener ne vikne da uđe u igru, odjednom poskočio i jednim potezom skinuo trenirku i uletio na parket.

Koja energija! Koja raskoš mišića!

Nije li vam interesantno koliko je energije odjednom spreman uložiti taj isti Plenković u Istanbulsku konvenciju? Pogledajte ga, obilazi Hrvatsku uzduž i poprijeko i uvjerava, prijeti, nagovara, tumači, objašnjava.

Čovjek bi rekao, čini to žarom pravog apostola. Samo, ne propovijeda evanđelje niti demokršćanstvo. Upravo suprotno. Sve one koji vide ono što je nemoguće ne vidjeti, vrijeđa i ponižava kako ili nisu pročitali ili su preglupi da bi shvatili kako onoga što je nemoguće ne vidjeti zapravo nema u tekstu konvencije.

Gdje bi bila Hrvatska danas da je kojim slučajem barem dio te energije uložio u primjerice demografiju, stvarnu obnovu i reformu obrazovnog sustava utemeljenu na zdravim vrijednosnim postavkama, reformu pravosuđa, spašavanje blokiranih ili zaustavljanje pljačke Agrokora?
No, nije.

Zašto? Jednostavno. Jer nije zbog toga instaliran.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here