Marija Ujević nenadić - Petra NenadićVlada bi na sjednici donošenjem zaključka trebala zadužiti Ministarstvo zdravstva da u suradnji s Ministarstvom financija poduzme sve aktivnosti za nabavu lijekova za liječenje rijetkih i teških bolesti

“Sa Spinrazom stojimo puno bolje nego mnoge bogate europske zemlje. Mala, siromašna Hrvatska već je za nekoliko mjeseci od registracije lijeka u Europi krenula s terapijom kod pacijenata kod kojih, prema smjernicama, ima dokaza da im može koristiti”, izjavio je Kujundžić nakon potpisivanja ugovora s ministrom Federacije BiH u Ministarstvu zdravstva.

“Mala Hrvatska već sada je uključila petero djece, intenzivno se prate smjernice, bez obzira kako nam je teško to financijski pratiti. Hrvatska je i tu napravila veliki iskorak”, ustvrdio je Kujundžić.

Vlada bi na sjednici donošenjem zaključka trebala zadužiti Ministarstvo zdravstva da u suradnji s Ministarstvom financija poduzme sve aktivnosti za nabavu lijekova za liječenje rijetkih i/ili teških bolesti, najavljeno je iz Ministarstva zdravstva prošloga tjedna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here