Kupres

KUPRES 1000 IVANA Pokušaj obaranja svjetskog rekorda u najvećem broju ljudi istoga imena okupljenih na jednome mjestu. Ovaj događaj održat će se u nedjelju, 30. srpnja 2017. godine, na Gradskom stadionu HNK Kupres.

U cilju promocije vrijednosti kupreške zajednice, ljepota kupreškog kraja i bogatstva kupreške tradicije i kulture, potekla je ideja za povijesnim okupljanjem 1000 Ivana. Upravo u ovom živopisnom bosansko-hercegovačkom krajoliku odakle su i potekli stihovi poznate pjesme ‘Vratit će se Ivan s 1000 momaka’.

Vratit će se Ivan s 1000 momaka – pjeva Marko Perković Thompson

‘Okupljanjem 1000 Ivana na jednom mjestu cilj je također promovirati obiteljske i duhovne vrijednosti. Obilježiti obiteljsku nedjelju blagoslovom i misom u Crkvi Svete Obitelji u 11 sati. Pokušaj obaranja svjetskog rekorda predviđen je u 13:30 sati. Nakon toga će se održati svečani mimohod ulicama Kupresa te snimanje povijesne fotografije na gradskom trgu’, ističu organizatori, prenosi pogled.ba.
 
Od 16 sati počinje bogat kulturno-umjetnički program, a redom će nastupiti Mate Bulić, Folklorna skupina ‘HKD Napredak’, KD ‘Kupreški momci’, Glazbeni sastav ‘Versi’, Bruno Baković, Mirko Švenda-Žiga, Tamburaški sastav ‘Đeram’, Dražen Žanko i Marko Perković Thompson.