Društveni centar „Laurentius“ u posljednje dvije godine bio je  mjesto okupljanja za preko 470 sudionika iz Imotske krajine koji su redovito dolazili na brojne aktivnosti. U  adaptiranom prostoru stare pošte u centru Lovreća održalo se preko 450 tematskih radionica i dnevnih boravaka na kojima su se družili djeca i roditelji, ali i pripadnici starije generacije, ovisno o osmišljenim aktivnostima.

Lokalne udruge povezale su se kroz rad jedne institucije i tako ojačale cijelo civilno društvo Imotske krajine. Udruga „Kolajna ljubavi” provela je projekt u suradnji s Zavičajnom eko udrugom „Ričice“, Kulturno umjetničkom udrugom „Ujević“, Centrom za održivi razvoj Imotski i Kulturnom udrugom mladih “K.U.M. PROLOŽAC”.

Na završnoj konferenciji predstavljen je iznimno uspješan projekt koji se privodi kraju, iako je, prema riječima Antonije Rukavine, voditeljice projekta, osmišljen nastavak rada centra, ali u nešto skromnijem obliku.

Na završnoj konferenciji predstavljeni su vrlo uspješni rezultati, tj. pokazatelji te je mnoštvu okupljenih građana prikazana statistika koja uistinu govori u prilog činjenici da je „Laurentius“ bio pun pogodak te da malena mjesta Dalmatinske zagore vape za ovakvim interaktivnim kulturno-umjetničkim sadržajima.

Osim radionica, psiholoških savjetovanja i fizioterapeutskih vježbi čiji su izvoditelji bili stručne osobe, kroz dvije godine održano je i nekoliko tribina, raznih manifestacija i edukacija. Objavljeno je i istraživanje o društvenim potrebama i sadržajima građana na području Imotske krajine te priručnik “Smjernice za društveni razvoj zajednice Imotske krajine”.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here