Prema nepotpunim i neslužbenim rezultatima lokalnih izbora na području Imotske krajine, onima od 23:15 h, situacija se nešto izmijenila u odnosu na prvotne. Iako se na prvu činilo da će Ivan Budalić (HDZ) slaviti već u prvom krugu u Gradu Imotskom, posljednji podaci govore da se ta prednost razvodnila te su i on (49,83 %) i drugi kandidat, Ivica Kukavica (40,88 %) ispod 50 posto glasova. Očito da će svaki glas biti bitan za (ne)održavanje drugoga kruga…

Gotovo da je već sigurno da je HDZ-ov Josip Lešina (44,23 %) izgubio u Runovićima već u prvom krugu, a novi će načelnik biti Mario Repušić (52,54 %), kandidat Grupe birača. Izuzetno je napeto i u Općini Podbablje gdje nas čeka drugi krug: vodeći je kandidat Grupe birača Ante Kujundžić (37,44 %), a HDZ-ov Hrvoje Biošić u blagom je zaostatku (36,65 %). Iz Općine Proložac još nemamo nikakvih rezultata.

U Zmijavcima načelnik ostaje HDZ-ov Miroslav Karoglan (71,41 %), a u Zagvozdu Miroslav Gaće (64,46 %), također kandidat HDZ-a. U ostalim općinama (Lokvičići, Cista Provo) također ostaju stari načelnici, odnosno načelnica (Lovreć) iz redova HDZ-a. (in)