Lokvičići: Majka i sin uhvaćeni u poslu s ukradenim autima

policijsko_autoMajka i sin, Ljubica (42) i Ante K. (23) iz Lokvičića, uhvaćeni su zbog sumnje da su prekucali brojeve šasije na pet automobila koji su ukradeni u BiH, te da su ih prodali na području Hrvatske.

Većinu posla obavljao je Ante u suradnji s Ivanom B. (53) zvanim Ifan za kojim je hrvatska policija raspisala tjeralicu zbog sličnih kaznenih djela. Krije se u Posušju. Njih troje se sumnjiče za ukupno 24 kaznena djela, 15 krivotvorenja službenih isprava, pet ovjerovljavanja neistinitog sadržaja i četiri kaznena djela prikrivanja.

Ivan B. je tijekom 2009. godine u BiH nabavio dvije Škode Octavije, dvije Golf “četvorke” i Seata Ibizu, a preko Interpola je utvrđeno da su četiri vozila ukradena u Hercegovini, na području od Tomislavgrada do Širokog Brijega. Ante bi po Ivanovoj uputi kupovao ista takva karambolirana vozila na području Hrvatske.

U Posušju bi prekucali brojeve šasije i Ivan bi ih nakon toga dovezao do Imotskog gdje su ih preuzimali Ante ii njegova majka Ljubica. Tehnički pregled bi obavili u stanici za tehnički pregled u Imotskom, a potom bi ih registrirali na Ljubičino ime. Za svako prodano vozilo Ante bi dobio nagradu od 300 do 500 eura, ovisno o brzini, a bili bi mu podmireni i svi troškovi putovanja. Osumnjičeni su da su pribavili nepripadajuću materijalnu korist od oko 35 tisuća eura.

Inače, Ante je sin Željka K. kojeg je policija dobro upoznala jer im je uspio pobjeći iz zatvora gdje je bio na odsluženju kazne zbog droge. Iskoristio je slobodni vikend i pobjegao u Hercegovinu, a ponovno je uhićen prošle godine u kući u Lokvičićima. Pao je 2007. godine u Gračacu s kilogramom marihuane i 50 grama heroina.

Prijava protiv Ljubice K. je podnesena redovnim putem, dok je Ante pušten nakon saslušanja u Državnom odvjetništvu.

INES BRAJEVIĆ / Dalmacija news

Foto ilustracija: Srećko Niketić / CROPIX


Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.