Pa nisu Imoćani ništa lošije fizički pripremljeni, ali ni manje otporni od onih Rusa u Sibiru. Ili, recimo, naših sunarodnjaka uz Dravu u Osijeku, Kupu kod Karlovca, ili već tamo gdje svako malo vidimo fotografiju njihova kupanja u zaleđenoj rijeci ili nekom jezeru.

Ali okupati se u imotskom Modrom jezeru usred zimskog dana kad je temperatura u samom gradu minus tri, a snijega k’o u priči, pa još k tome u samo predvečerje, kao i ono najizazovnije gdje je temperatura uza samu vodu čak nekoliko stupnjeva niža, i još puše hladna mješavina juga i istočnjaka, e to je već podvig.

Kupanje u ožujku u trenutku kad su Modro jezero i Imotski pod snijegom je pravi podvig

Stoga kapa dolje mladom Andriji Bekavcu sa znamenite junačke Bazane (stari dio grada Imotskog) koji se odvažio ući u povijest.

– Ma ništa strašno, vidio sam kako se neki stariji sugrađanin odlučio okupati, pa evo ja skočio prvi, i to je to. Imat ću što pričati svojim potomcima i prijateljima, kako sam se prvog ožujka 2018. godine okupao u snježnom Modrom jezeru – kazao nam je Andrija nakon izlaska iz grotla snijegom okupana Modrog jezera.
Svaka čast Andrija!

Izvor: Slobodna Dalmacija

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here