Udruga K.U.M. Proložac na području Imotske krajine više od desetljeća organizira i provodi aktivnosti namijene za djecu i mlade; kreativne radionice, edukacije, predavanja i druženja.

„Da! Za zdravi život“ zanimljiv je projekt financiran od strane MZO-a kojeg udruga K.U.M. s lakoćom i entuzijazmom provodi upravo iz razloga što obiluje brojnim aktivnostima koje su korisnicima zabavne i privlačne pa se vrlo rado odazivaju i prijavljuju.

S obzirom da djeca i mladi imaju različite afinitete, tako su različito osmišljene i aktivnosti, od područja tehnologije, umjetnosti, obrazovanja i ekologije – za svakoga ponešto.

Partneri na projektu su OŠ Ivan Leko i OŠ Sudenci, a sam projekt usmjeren je na darovitu djecu i mlade s ciljem uključivanja u aktivnosti izvainstitucionalnog odgoja i obrazovanja.

Izvaninstitucionalno obrazovanje – zalog budućnosti novih naraštaja

Brojka koja zaista obećava i koja zadužuje K.U.M. da i dalje radi u istom smjeru jest i više od 200 djece i mladih koji su sudjelovali na raznim aktivnostima:

Lice moga grada – izrada razglednice.

Mala škola glagoljice – izrada suvenira od motiva glagoljice, učenje pisanja glagoljice i izrada brošure na glagoljici.

Kreativko – kreativne radionice

Mali prološki zbor – osnivanje pjevačkog zbora učenika OŠ Ivan Leko, održan nastup na zadnjem danu škole.

Njemački jezik i kultura – aktivnosti usmjerene promociji njemačkog jezika.

Radionica robotike – uključivanje djece i povećanje interesa za robotikom.

Volim školu – brinem o školi – volonterska akcija uređenja školskog okoliša OŠ Ivan Leko.

Mali geografi – izrada teksta i scenarija za dokumentarni film o zaštićenoj lokaciji Crljivica u Cisti Velikoj.

Dokumentarno – filmska sekcija – kreiran, snimljen i objavljen dokumentarni film Cistonci.

Mali sportaši – igre na otvorenom – u sportske aktivnosti organizirano uključena djeca od 1.- 4. razreda OŠ Ivan Leko i OŠ Studenci.

Projekt je iznimno raznovrstan i zanimljiv, ali i zahtjevan u svim smjerovima – tehničkoj i kreativnoj izvedbi. Unatoč tome, zajedničkim zalaganjem djelatnika i volontera K.U.M.-a te partnera, aktivnosti su održane i to na visokoj razini sa sjajnim povratnim informacijama sudionika.

K.U.M će i dalje pratiti bilo javnosti, poglavito djece i mladih i uvijek ići u smjeru zainteresiranih potencijalnih sudionika kako bi ojačao izvaninstitucionalni odgoj i obrazovanje na području Imotske krajine.

Sve informacije možete pronaći na mrežnim i web stranicama udruge i svi su dobrodošli, poručuju iz K.U.M.-a.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here