Mali Anđelo ponovno hoda

Mali Anđelo ponovno hodaIMOTSKI – Poslije uspješno provedene humanitarne akcije “Anđelovi koraci”, a potom i operacije u njemačkom gradu Aschauu, šestogodišnji Imoćanin iz Prološca Anđelo Kraljević uspješno se oporavlja.

Liječnici su obavili operaciju nogu jer od svog rođenja, zbog hipertoničnosti mišića i zategnutosti tetiva, Anđelo nije mogao hodati. Ne samo Imoćani nego i cijela Hrvatska zajedno s Janicom Kostelić, koja je za Anđela na aukciju s Jutarnjim listom stavila i svoj “izgubljeni štap”, sudjelovali su u ovoj velikoj humanitarnoj akciji.

{sidebar id=4}U ožujku je Anđelu uspješno izveden operativni zahvat, a potom je dugih mjesec i pol dana bio u gipsu. S Anđelom u Aschauu cijelo su vrijeme njegovi roditelji. Nakon što mu je skinut gips Anđelo je i dalje u bolnici na postoperativnom oporavku i rehabilitaciji. Ovih dana iz Aschaua u Imotski je “skoknuo” njegov otac Anđelko od kojeg smo doznali više pojedinosti o dječakovu oporavku.

– Anđelo je nadmašio očekivanja liječnika. Dok drugima treba do pet mjeseci da sjednu, on je nakon 16 dana od skidanja gipsa sjeo i za ručkom sjedi 30 minuta. Izvrsno napreduje – priča nam presretni otac Anđelko. Svaki dan je za Anđela do u minutu ispunjen.

Anđelo već pomalo i hoda uza stepenice. – U bolnici kažu da je čudo od djeteta – dodaje Anđelko. I dok smo razgovarali, Anđelko je nazvao suprugu Ivanu, a onda nam se na mobitel javio i Anđelo. Prvo što je izustio nije više bilo: “Hoće li me boljeti?”, nego: “Znaš, ja ti hodam!”.

Anđelo u Aschauu ostaje još najmanje mjeseci i pol dana, a potom će ga preuzeti dr. Vlasta Brozičević na rehabilitaciju u Poliklinici Terme Selce.   

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here