Piše: Braco ĆOSIĆ


Mandolinski orkestar Imotski, inače jedan od najboljih mandolinskih orkestara u Hrvatskoj, dobio je ugodnu ponudu iz grada Banskih Bistrica iz Slovačke da gostuje u tom gradu u sklopu novogodišnjih Susreta mladih.
— Za nas je to uistinu laskav poziv, kada se ima u vidu da je već poznata tradicija okupljanja raznih glazbenih sastava u tom slovačkom gradu mladih iz cijele Europe — riječi su prof. Antonele Vujević, voditeljice Mandolinskog orkestra Imotski.
— U Banske Bistrice odlaze 54 naša člana i tamo ćemo biti punih sedam dana gosti tamošnjih glazbenika. Zajedno s nama odlaze i naši prijatelji mandolinisti orkestra Krešimir iz Šibenika i Struge iz Gorice kod Čapljine iz susjedne BiH.
Inače, poziv ovim hrvatskim mandolinskim orkestrima iz Slovačke stigao je nakon njihovih odličnih rezultata postignutih na Svehrvatskom festivalu mandolinskih orkestara, što se svake godine u povodu Dana državnosti organizira u Imotskom. Imotski će mandolinisti već tijekom ovoga ljeta ugostiti svoje prijatelje iz Slovačke u Imotskome.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here