ŠOKANTNA ISPOVIJEST Mara M.: Vraćam se kući, bez obzira na posljedice!

2012_posao_imotskiKasno popodne, daljinski, cigareta… Odjednom zazvoni mobitel: “Halo, jesam dobila novine? Ja san Mara i kad niko neće ja ću reć i javno priznat sve. Bus dolazi tada i tada i ako oćete dobit ćete jedini priču… i nek svi znaju.”

Moram priznat da me dobro zagolicalo sve to, ali odma san se sitio da bi mogla bit i patka. Danas je sve više takvih prevaranata, opreza nikad dovoljno. Ipak, pomislim, ništa ne košta… i odlučim dočekat taj famozni bus, a kad tamo… ima san šta i vidit – stvarno postoji i stvarno je istina. Mara M. (podaci poznati uredništvu) je došla iz Offenbacha i više se neće vraćat! Ponavljam… više se neće vraćat!

Gotovo je bilo s pripremljenim pitanjima, fotograf je ubrzano trčao oko Mare i hvatao svaki milimetar, k’o da će svaki tren nestat. Puštam Mari da otvori dušu kako ona želi i pretvaram se u uho.
Tako san odlučila pa šta bude.” Očiju punih suza i treperavim glasom Mara počinje svoju priču.

Vraćan se u Imotski pa kud puklo da puklo

Otišla san prije točno dvadeset miseci. Odma san našla posa, ustvari dva. Priko nedilje san radila u vešeraju, a vikendom u kuhinji u restoranu. Moglo se nać i u noćnoj koji sat ponekad. Ne mogu se žalit. Plaća je uvik bila uredna. I eto, jednostavno san odlučila da ću se vratit. Neću puno duljit, sad san rekla i to je to… to je moja zadnja. Spremna sam na sve posljedice, ali još jednom ponavljam ovako javno – ja, Mara M., vraćam se u Imotski!
Još van sebe, mislio sam da je to to kad Mara će: “I ovo nisan mislila, ali ću reć ili ću puknit. Još jedna se vratila i to ima tri miseca. Nije me briga, neću ja nikoga izdavat. Samo ću van reć da je zapadno od Imotskoga.” (nn)