Marko Lozo - trener HNK Hajduk
Imoćanin Marko Lozo novi je trener HNK Hajduk

Marko Lozo, Imoćanin, “dijete” NK Imotski i Gospinog doca, postaoj je najmlađi trener u dugoj povijesti HNK Hajduk

Hajduk za sada nema novog, stalnog trenera, a privremeni strateg na klupi ‘Bilih’ bit će 28-godišnji Marko Lozo. Ujedno, Lozo će biti najmlađi trener koji je ikada u dugogodišnjoj povijesti vodio Hajduk. Imat će mladi trener veliki teret na leđima jer preuzima momčad u kriznom trenutku i to baš uoči teškog gostovanja u Koprivnici protiv Slaven Belupa. No, čelnici splitskog kluba očito imaju dosta povjerenja u mladog trenera.

Tko je zapravo Marko Lozo? O njemu se u širim okvirima, logično, još ne zna mnogo. Magistar kinezologije koji je svoj trenerski put započeo kao pomoćni trener u Rudešu, potom je preuzeo klupu zagrebačkog niželigaša Jaruna. Nakon toga dobio je priliku raditi kao pomoćnik Pušniku i za njega je skautirao protivnike i provodio analiza, a na koncu je preuzeo vođenje Hajduka II s kojim je osigurao jesensku titulu prvaka Treće HNL Jug.

Dobar dio igračke karijere Lozo je proveo u NK Imotski gdje je bio miljenik Galantara. Posebno dobru sezonu odigrao je 2006/2007 godine kada je NK Imotski bio u vrhu tablice, možda čak i imao šansu za viši rang.

Ono što možemo vidjeti iz rezimea Loze jest da je riječ o ambicioznom mladom treneru koji je svojoj kratkoj karijeri rapidno napredovao, možemo pretpostaviti kako Lozo odlično poznaje situaciju u klubu, ali isto tako i stanje u ostalim klubovima HNL-a s obzirom na to da je služio kao analitičar.

Lozo je uspješno odradio i svoju prvu službenu medijsku konferenciju uoči današnje utakmice sa Slaven Belupom. Cijelu konferenciju pogledajte u video prilogu a našem Marku želimo uspjeh u današnjoj utakmici.

Hoće li Marko Lozo ostati trener Hajduka? Što se nas tiče, naravno da može, no nas se ne pita puno pa ćemo s nestrpljenjem čekati razvoj situacije. Sretno Marko.