Mate RebićVlada se danas na zatvorenom dijelu sjednice bavila kadrovskim pitanjima. Između ostalih funkcija, lokalnom čitateljstvu je zanimljivo imenovanje pomoćnika ministra zaštite okoliša i energetike. Na tu fotelju sjeo je Imoćanin Mate Rebić iz kvote MOST-a.

Na parlamentarnim izborima 8.11.2015. g. Rebić je bio na listi MOST-a kao kandidat za sabor ispred nezavisne liste mladih MI za IM. Nakon formiranja Vlade, Rebić je sudjelovao u pregovorima s HDZ-om na temu energetike i time stekao naklonost Nikole Grmoje i Ante Čikotića, nedavno imenovanog državnog tajnika u istom ministarstvu.

Još tada, spominjan je bio kao potencijalni kandidat za ministarsku fotelju, no tu poziciju zauzeo je Slaven Dobrović. Nakon ponovljenih parlamentarnih izbora, Dobrović ostaje ministar a pomoćnik će mu biti Mate Rebić. 

Mate Rebić nije član MI za IM

Komentar nam je dao i gradski vijećnik MI za Im Mate Gudelj:

– Drago mi je da na toj poziciji sjedi čovjek iz Imotskog. Moram ovim putem naglasiti kako Mate Rebić nije član MI za IM jer je rekao da se neće baviti lokalnom politikom. Želim mu puno uspjeha u radu i još više realiziranih projekata za Imotski – kazao je Gudelj za Imotske novine.