Znanstvenici i teolozi zajednički su popratili čudo u Imotskom zbog kojeg su zametku oprošteni svi njegovi grijesi, već dan nakon začeća.

Imotski iz zraka - Modro jezeroSatirični portal news-bar.hr opet je na svojim stranicama uzeo Imotski kao primjer zatucane sredine. Šalu na stranu. Smatrate li da je Imotski zaslužio titulu zadrte sredine s kojom se rugaju svi? Satirični tekst s portala prenosimo bez intervencije ispod ovog paragrafa.

“Embrio je nakon ispovijedi putem majke poručio da je od samog začeća bio svjestan svoje grešnosti i želio je tome stati na kraj. Rekao je da je osjetio poriv da nakon cijelog života provedenog u grijehu konačno napravi pokoru.

Zametak je tako postao inspiracija i dokaz božje milosti jer Gospodin očito oprašta grijehe svima, čak i onima manjim od zrna gorušice. Znanstvenici su svim silama pokušali zabilježiti prvu ispovijed embrija, no njihovi instrumenti bili su nespremni pa su uspjeli zabilježiti samo majčin bubrežni kamenac.

Majka kaže da je kamenac njezin mališa Mišo, koji je isto počeo kao zametak, ali je sada već veliki dečko. Nedavno je po prvi put izrazio želju da ode s prijateljima na kupanje, ali majka još uvijek razmišlja je li dovoljno samostalan da ga pusti ili će ga još neko vrijeme zadržati u bubregu.” – piše news-bar.hr