Međunarodna izložba pasa svih pasmina u Grudama

Izložba pasa GrudeNakon protekle godine u kojoj smo zasigurno obilježili kinologiju naše Općine pa i županije, organizacijom i ambijentom DRŽAVNE IZLOŽBE PASA SVIH PASMINA uz bezbroj čestitki idemo dalje još bolje i jače. Do sad smo više puta najavili da želimo biti još aktivniji u radnim manifestacijama kad su u pitanju lovački psi.

U koordinaciji s Kinološkim savezom Herceg Bosne i našom HLU Malič Grude, organizirali smo radnih manifestacija lovnih pasa, i to:

– Smotra + IPO za pse goniče (Zec) 26.03.2017. (gater Grude), 
– IPO za ptičare 02.04.2017. (lokacija održavanja Sovići) i 
– CACT za pse goniče (Zec) 23.04.2017. (gater Grude).

Međunarodna izložba pasa svih pasmina održat će se u Grudama 1.9.2017. godine.

Lovstvo i kinologija su usko povezani i jedno bez drugoga ne može pa se moramo svi uključit kako bi imali ono što se vrednuje u europskim i svjetskim okvirima. Dobili smo priliku za MEĐUNARODNU IZLOŽBU PASA svih pasmina s kandidaturama CAC + CACIB i povrh toga specijalka svih pasmina ptičara koju će suditi dr. Velimir Sruk, jedan od najpoznatijih Europskih stručnjaka za ptičare.

Izložba će biti organizirana na lokaciji Dubrava (pored Violeta tvornice), dana 1.09.2017. (petak) od 14:00h. Ove godine idemo sa dosta iznenađenja koja će biti jako zanimljiva za sve obične gledatelje pa ovim putem pozivamo sve ljubitelje pasa, uzgajivače, kinologe, kinofile, dođite i uživaju u ljepoti najvjernijih ljudskih prijatelja.

Upravni odbor KU Grude

Kratice:*IPO – Ispit prirođenih osobina,*CAC – (Certificat d’aptitude au Championnat (national)) – potvrda državnog (nacionalnog) šampiona (šampionata), tj. potvrda osvojene kandidature za nacionalnog šampiona,*CACT – (Certificat d´aptitude au Championnat International de Travail) – internacionalni potvrda prvaka u radu, tj. potvrda osvojene kandidature za internacionalnog šampiona u radu,*CACIB – (Certificat d’aptitude au Championnat International de Beaute) – internacionalni potvrda prvaka u ljepoti, tj. potvrda osvojene kandidature za internacionalnog šampiona u ljepoti