MEGASPEKTAKULARNO Imotski dobiva milijuntu pekaru

Imotski je dobio milijuntu pekaru. Čestitamo!
Imotski je dobio milijuntu pekaru. Čestitamo!

Poštovani svi, oni tu i oni tamo daleko… zadovoljstvo nam je izvijestiti vas da se konačno prekida niz crnih vijesti u davno zaboravljenom gradu Imotskom. Naime, ovih dana smo svjedoci otvaranja milijunte pekare u ovom malom gradu, čime smo lanjske naizgled nedostižne brojke itekako premašili.

Iz ureda za izgradnju, nadogradnju, planiranje i razvrstavanje masa (INPRM) u Sinju, ispostava Imotski, dobili smo nacrt mjera, kojeg su isti, vidno raspoloženi sa zadovoljstvom prezentirali.
Glasnogovornica ureda, mr.sc.dr. Neželjena Prebjeg-Apolitična, inače volonterka, iz svog ureda u Frankfurtu, gdje je na privremenom radu u jednom poznatom balkan grillu, rezimirala nam je ovaj dugogodišnji plan sa iscrpnim i detaljnim podacima s kojima vas nećemo opterećivati. Uglavnom… tu se ne staje, možemo mi to i puno bolje, a svi ovi rezultati nam daju još dodatni poticaj u nakanama.


Uspjeli smo doći i do jednog od vlasnika ovih zlatnih koka, isti je pristao na kratku izjavu ali je inzistirao da (zbog brašna) ostane anoniman.
„Naravno da se ne staje. Zapravo, tek smo krenuli. U tijeku je izrada plana izgradnje novih pekara na poznatim lokacijama po cijeloj okolici Imotskog. Tako ćemo imati niz objekata na padinama Biokova, da penjači u svakom trenutku znaju da mogu pojest kiflu, burek, pizzu ili jednostavno kruh, po nekoliko objekata na jezerima, od kojih posebno ističem dvije pekarske postaje na silasku u Modro jezero, a također je plan da se jedna instalira na izlazu iz tunela Biokovo kako bi i eventualni gosti odmah znali kakve ih delicije očekuju. Nažalost, za objekt u samom tunelu zbog političkih previranja nismo uspjeli dobiti dozvolu.“

Također smo u kasnim noćnim satima, oko 20:30, nakon poduljeg čekanja ipak uspjeli sresti dvoje ljudi u gradu i zamolili za kratku izjavu na ovu temu. „Hrenovka u tijestu je pravo osvježenje, a o pizzi da i ne govorimo, malo gumenkasta, slatko-slana, jedinstven osjećaj“, rekao nam je jedan od njih.

Kako stvari stoje, budućnost nam je blistava i sa zadovoljstvom ćemo vas izvještavati o svim budućim putovima bijelog praha. (nn)