policijska postaja imotski

Nezavisna lista građana MI za IM šalje novo priopćenje za javnost. Ponukani natječajem za izgradnju PP Trilj, a zapostavljanjem iste u Imotskom, zatražili su odgovor od Ministarstva unutarnjih poslova, točnije, njihovog glasnogovornika Dušana Miljuša u kojem su tražili konkretne odgovore. Što su saznali, pročitajte u priopćenju kojeg prenosimo u cijelosti. 

 

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Nezavisna lista MI za IM

TEMA:

IZGRADNJA NOVE POLICIJSKE POSTAJE IMOTSKI

Ovim putem obraćamo se imotskoj  javnosti koja je trajno, građanski zainteresirana za toliko puta spominjanu gradnju nove PP Imotski, koja je doista nužnost, jer postojeći objekt nije prikladan za opseg posla i broj civinih stranaka, kao niti za veliki broj policijskih službenika, koji nemaju adekvatne urede niti dovoljno parkirališnoga mjesta. Situacija u određenim periodima postaje nemoguća i neizdrživa i to se za dobrobit svih dionika treba čim prije riješiti. Budući da je natječaj za istu tri puta raspisivan i toliko puta poništavan, a nedavno je evo raspisan natječaj za gradnju nama susjedne i bliske nove PP Trilj, k tome s pratećim objektima za prihvat azilanata, bojali smo se da se gradnja naše postaje neprilično oduži ili da se čak od svega odustalo.

Stoga smo se ovim mail-dopisom, s upitom, apelom i tematskim privitcima obratili nadležnima u centralu MUP-a RH u Zagrebu, pomoćniku i glasnogovorniku ministra unutarnjih poslova:

Poštovani, gospodine Dušane Miljušu,

obraćam Vam se ovim putem, budući da ste na službenim stranicama MUP-a RH navedeni kao kontakt-osoba za odnose s javnosti.

Naime, kao nezavisnoga vijećnika grada Imotskoga, zatim člana neprofitne organizacije MI za IM, a ponajviše kao građanina, zanima me u kojem je stadiju toliko puta spominjana i višekratno obećavana izgradnja nove PP IMOTSKI ?

Postojeća zgrada je stara, premala, neadekvatna i zbilja ne udovoljava minimalnim modernim društveno-upravnim standardima.
U takvoj situaciji pate policijski djelatnici kojih je priličan broj, jer je ovo veliko pogranično područje, a ništa manje niti brojni korisnici usluga PP Imotski.

Stvar aktualiziram i stoga što je evo nedavno raspisan i natječaj za izgradnju nedaleke PP TRILJ, skupa s objektima za prijam azilanata. 
Hoće li to samo po sebi značiti i veći djelokrug rada iste i zadiranje u dosadašnju imotsku nadležnost, a time ubuduće i možebitno manje upošljavanih naših kadrova?

Nadamo se da to ne znači da se od istoga odustalo u našem Imotskom, uzimajući u obzir i prethodna tri poništena natječaja ( dva puta Vodoprivreda i jednom Strabag ) za našu novu postaju, koja je doista nužnost.

Isto tako, krizom opterećeni, svjesni smo racionalizacije troškova u svim sferama društva, ali nas zanima ima li se rečeno u vidu, ako ne baš uskoro, onda u dogledno vrijeme, odnosno što mi kao zajednica i Vi kao institucija možemo učiniti da se to katalizira i napokon realizira ?

Dopisu prilažem i određene privitke na temu…

S pozdravom i poštovanjem,

MARTIN LONČAR, ispred MI za IM

Dobili smo sljedeći odgovor:

Poštovani gospodine Lončar,

Zahvaljujem Vam na Vašem obraćanju, te sam Vaš upit proslijedio i Upravi za materijalno financijske poslove u čijoj je nadležnosti i bio odgovor na Vaš upit, te Vam prosljeđujem odgovor;

Za izgradnju PP Imotski u tijeku je postupak za izdavanje građevinske dozvole po zahtjevu Ministarstva unutarnjih poslova i tek nakon ishođenja potrebne dozvole, moći će se planirati realizacija toga projekta, sukladno mogućnosti osiguranja financijskih sredstava potrebnih za tu svrhu.

Trenutno Policijska uprava splitsko-dalmatinska pokušava iznaći adekvatan poslovni prostor za rad upravnih poslova PP Imotski radi bolje organizacije rada sa građanima.

MUP je objavio javno nadmetanje za izgradnju Postaje granične policije i Tranzitnog centra za strance u Trilju, koji projekt će se financirati iz Schengen Facility fonda i vezan je uz obveze Republike Hrvatske prema EU radi uspostavljanja schengenskog režima vanjske granice.

S poštovanjem,

Dušan Miljuš

glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske
Vukovarska 33
Zagreb, HR 10000

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here