Foto: Radio Imotski

Javna tajna je da se jedan dio migranata kreće i preko Imotskog. Građani su već neko vrijeme primijetili kako se migranti prikrivaju u parku Gaj. Upravo u blizini Gaja, točnije u ulici Put Gaja, tri Sirijca i jedan Pakistanac otuđili su automobil. Podsjećamo kako se i u susjednom Posušju nedavno dogodio pokušaj krađe automobila, također djelo migranata.

Tri Sirijca i jedan Pakistanac ukrali su automobil vlasnika Ivana Mršića iz Glavine donje.

Mršić je pomagao prijatelju u radu oko automobila u ulici Put Gaja gdje se nalazi garaža. Auto je parkirao nekoliko metara pored garaže i ostavio ključ unutra. Nije niti posumnjao da mi netko mogao u Imotskom ukrasti automobil parkiran svega 4-5 metara od garaže u kojoj su radili.

U večernjim satima, nakon što su završili s poslom, Mršić je ostao iznenađen kad je vidio da mu automobil nije na mjestu gdje ga je ostavio. Prvotno je mislio da ga prijatelji zezaju, no kasnije se ispostavilo da je automobil ukraden.

Nakon neprospavane noći dobio je poziv iz PP Imotski i saznao da je automobil pronađen u Senju te su mu ljubazno ponudili da po automobil može otići s imotskim policajcima.

Senjski policajci su mu otkrili kako su automobil otuđila 4 muškarca. Tri Sirijac i jedan Pakistanac – kazao je Mršić za Radio Imotski.

Iz Policije mu poslali objašnjenje:

“U svezi Vašeg telefonskog upita, obavještavamo Vas sljedeće: Dana 26. listopada 2018. u 22:34 sati Postaja granične policije Imotski zaprimila je dojavu o krađi vozila BMW, koje je bilo parkirano u ulici Put Gaja u Imotskom, otključano i s ključem u bravi. Po zaprimanju prijave, policijski službenici započeli su s kriminalističkim istraživanjem, u cilju pronalaska počinitelja i otuđenog vozila, vrijednog oko 14.000 kuna. Dana 27. listopada 2018.predmetno vozilo zatekli su policijski službenici na području Policijske postaje Senj, koja je provela kriminalističko istraživanje, nakon čega je vozilo vraćeno vlasniku.

S poštovanjem, Policijska uprava Splitsko-dalmatinska.”

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here