Ministar Kujundžić: “Građani će donirati novac za bolesnu djecu, a Vlada će uplatiti još toliko”

Milan Kujundžić ministar zdravljaU tijeku je osnivanje Fonda za inovativne lijekove koji bi trebao omogućiti da inovativni lijekovi budu dostupni što većem broju pacijenata u Hrvatskoj, pa tako i djeci oboljeloj od spinalne mišićne atrofije.

Fond se osniva pri Ministarstvu financija i to po francuskom modelu. Najavio je to ministar zdravstva Milan Kujundžić na okruglom stolu Zbora zdravstvenih i medicinskih novinara Hrvatskog novinarskog društva na temu “Mogu li svi dobiti skupe lijekove? Od Spinraze do drugih inovativnih lijekova”

Sredstva će se prikupljati uplatama građana i pravnih osoba te putem humanitarnih akcija. Milan Kujundžić je najavio kako će Vlada za svaku donaciju uplatiti još toliko

– Tako je predviđeno. To je taj francuski model. Mi ćemo taj Fond osnovati već za pet do sedam dana i on će biti pod Ministarstvom financija. Fond će imati podskupinu za svaki konkretan inovativan lijek kao što je sad Spinraza. Svi će u njega moći uplaćivati. Tu će se uplaćivati i novac od humanitarnih akcija. Koliko god dobrovoljni darivatelji uplate, vlada će sa svoje strane dodati još točnu toliku količinu novca. – rekao je Kujundžić za Index, ne objašnjavajući odakle će Vlada namaknuti taj novac.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here