Ministar Primorac otvorio novu sportsku dvoranu u Zmijavcima

Dragan Primorac u Imotskom Prigodnom svečanošću u Zmijavcima je u subotu otvorena nova školska sportska dvorana. Lijepi objekt u sklopu Osnovne škole i nogometnog igrališta, otvorio je ministar prosvjete i športa Dragan Primorac.
Otvarajući dvoranu u nazočnosti učenika i nastavnika Zmijavačke škole, ali i brojnih gostiju, ravnatelja Imotskih osnovnih škola, ministar Primorac je istaknuo činjenicu da je u Hrvatskoj mnogo malih Zmijavaca.
– Mi želimo, i u tome ćemo uspjeti da svaki naš učenik bio on u Zagrebu, Osijeku, Splitu, ili u malim Zmijavcima ima iste uvjete za odgoj i obrazovanje. Upravo ova dvorana svjedoči tome, istaknuo je Dragan Primorac. Inače gradnja školske sportske dvorane započela je još prije desetak godina. Kompletna invensticija {sidebar id=4}Ministarstva prosvjete i sporta i općine Zmijavci iznosi oko 13 milijuna kuna.
Radove je izveo Splitski Inženjering Brodosplit. U njoj će se osim redovne nastave, održavati i rekreativni sadržaji, kulturno zabavne i športske priredbe. U bogatom programu sudjelovali su učenici škole Zmijavci, Kulturnu umjetničko društvo Dikovača, operni pjevač Luka Gudelj.
Uz ministra Primorca,velikoj fešti Zmijavčana prisustvovali su saborski zastupnik Boris Matković, Mirjana Kalaš, državna tajnica za osnovno obrazovanje Dijana Vican, kao i ravnatelj Uprave za srednje obrazovanje Josip Ujević, te dožupan Luka Brčić.
Dvoranu je blagoslovio mjesni župnik fra Mario Jurišić.
Ministar Primorac darovao je također prijenosno računalo ravnateljici škole Veselki Milas za potreba rada njihove informatičke sekcije. Prije svečanosti u Zmijavcima, ministar Primorac sa suradnicima, obišao je i tek obnovljenu zgradu starog Ðačkog doma u Imotskom, gdje će već od jeseni započeti rad Srednje glazbene škole u Imotskom. Tom prigodom čestitao je ravnatelju škole prof. Ivanu Gliboti veliki uspjeh njegovih učenika na tek završenom Državnom prvenstvu učenika glazbe u Varaždinu. Inače, projekt novoobnovljene školske zgrade izradio je ing. Dario Vučak, a radove je u rekordnom roku izvela Imotska tvrtka Kuprić.

Tekst: Imotski portal
Foto: Branimir Boban

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here