Požar nije buknuo u Srinjinama, on je počeo kreditom kojim plaćamo Agrokorove dugove, on je počeo ‘poštenim’ suđenjem Horvatinčiću, Sanaderu, Mamiću, Bandiću…

Ivan BušićPremijer je došao, došla je i predsjednica. Dali su  izjave, rekli poruke podrške, otišli na mjesto požara, znate već kako ta priča ide. Klasična propaganda koja će maknuti odgovornost s njih. Mi smo za njih samo još jedna vijest, jedna pojava koja se mora što brže riješiti da, Bože moj, narod slučajno ne pomisli da su oni glavni odgovorni.

Požar nije buknuo u Srinjinama, on je počeo kreditom kojim plaćamo Agrokorove dugove, on je počeo ‘poštenim’ suđenjem HorvatinčićuSanaderuMamićuBandiću; on je počeo kada je donesen zakon o koncesijama, porez na nekretnine… Taj požar je počeo izborima na kojim smo po tko zna koji put zaredom izabrali jednu te istu vlast koja nas gazi, koja radi protiv države i koja nas istjeruje iz nje. Samo što nama to dođe do glave tek kad nam počne gorjeti pod petama i to u doslovnom smislu. 

Sada kada je požar uglavnom ugašen, ostaje samo pitanje hoćemo li i dalje trpjeti nemar vlasti. Je li ovo kap koja je prelila čašu ili u njoj ima još mjesta? Hoćemo li i dalje glumiti ovce ili je napokon vrijeme da se krene u radikalne promjene? Imam 19 godina i nadam se da će ova vatra koja nam se unosila u lica probuditi bunt moje generacije i onih koji dolaze, da ćemo napokon shvatiti da mi moramo mijenjati društvo od temelja. Jer ako nećemo mi, umjesto nas neće nitko.

Ivan Bušić / Dalmatinski portal