MJESNI ODBOR SLIVNO U OPĆINI RUNOVIĆI
Zatrpani nelegalni
vodovod kod Nogala

Ovaj sporni krak vodovoda doslovno je posvadio neke od zaseoka u Slivnu, a da se postupilo po legalnom projektu, vjerojatno bi i u Slivnu svi zaseoci imali vodu

Piše: Braco ĆOSIĆ


{sidebar id=4}SLIVNO-IMOTSKI — Mjesni odbor Slivno u općini Runovići uputio je Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i stanovanja — Upravi za inspekcijske poslove proračune jedinice Split, ispostava Imotski, podnesak u kojem se naznačava da je 28. lipnja istekao i predviđeni zakonski rok za izvršenje rješenja o zatrpavanju i poravnanju terena na kojemu se počeo graditi nelegalni krak vodovoda kod zaseoka Nogali u Mjesnom odboru Slivno prema granici sa susjednom Bosnom i Hercegovinom, i dalje prema zaseoku Opačci. Kao dokaz, podnositelj podneska dostavlja zapisnik i rješenje. Također MO Slivno naznačava inspekciji da je spreman o svom trošku izvršiti zatrpavanje kanala, te da je pronašao mehanizaciju, a od inspekcijske službe traži da animira i obavijesti djelatnike MUP-a radi asistencije.
— Tražimo da se točno navede termin kada će služba organizirati svoj dolazak i obavijestiti MUP, premda smatramo da to i neće biti potrebito jer se ne očekuje nikakav otpor budući da je izvođač radova "nepoznat"- stoji u obrazloženju podneska. Je li ovo i točka na višemjesečnu nelegalnu djelatnost oko spornog kraka vodovoda i Nogali—Opačci, gdje je ustanovljen niz zakulisnih i nezakonitih radnji, koje su počele od nepoznatog investitora, izvođača radova, do falsificiranja projekta, izdavanja nezakonite lokacijske dozvole. Ovaj sporni krak vodovoda je doslovno posvadio neke od zaseoka u Slivnu, a da se postupilo po legalnom projektu vodovoda za Slivno, vjerojatno bi danas svi zaseoci u Slivnu imali pitku vodu, koja bi se onda isto po legalnim projektima mogla distribuirati i prema žednim zaseocima u susjednoj Hercegovini. Ovako se izgubio silan novac i mnogo živaca. Očito da je ovaj navedeni podnesak izravno bačena rukavica ministru Boži Kovačeviću da još brže i učinkovitije realizira započeti posao sprječavanja nelegalne gradnje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here