U povodu svečanog obilježavanja Dana oružanih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske te obilježavanja Dana branitelja grada Zagreba, jučer u 19 sati na Zagrebačkom velesajmu održao se glazbeno-scenski spektakl Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku.

Spektakl se održao za školsku djecu, studente i mlade u spomen na sve zagrepčane i zagrebačke studente koji su 1991. godine dragovoljno otišli braniti grad Vukovar.

Damir Plavšić, koji je kao zagrebački student 1991. otišao u Vukovar braniti, kako kaže, svoj rodni grad, naglasio je kako je važno mladima prenijeti istinu o obrambenom Domovinskom ratu. “Naša djeca trebaju znati da smo tada, nakon 888 godina, uspjeli stvoriti svoju državu”, rekao je među ostalim Plavšić.

U sklopu događanja predstavila se i naša udruga MIMK – Mladi Imotske krajine, te narodnim nošnjama i proizvodima Imotske krajine prezentirala ljepotu naše tradicije. Hvala svima koji su na bilo koji način podržali naše sudjelovanje: Vinarija JerkovićPaško Liker  i Kruh ispod peke Zagreb

Zahvaljujemo se svim našim članovima, koji su hvalevrijedno prisustvovali ovom događaju te dokazali misiju same Udruge a to je promicanje zajedništva, jedinstva i duha imotske tradicije među mladima u Zagrebu – napisali su članovi Udruge na svom facebook profilu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here