futsal_2Petak, prva utakmica 5.kola, veliki favorit MNK Novo Vrijeme Era comm pojačan bivšim reprezentativcima Stankovićem i Tomičićem, stigao je po prvi put u Imotski, protiv novajlije u ligi, po sva tri boda. Imali su gosti prvo pluvrijeme 2-3 poluprigode, gdje su Makarani uskim napadom 2 na 2, ipak gubili i prostor i vrijeme i postajali sve nervozniji, a odlična obrana domaćih nije im dala da se razmašu. Gostujući vratar Elvis Perković je prvo poluvrijeme skinuo 3-4 čiste kontre domaćih i držao vodstvo gostiju od 0:1.
Gol u 9. minuti postignut je na način da je Imotski pogodio stativu, a gosti iz rekontre osvajaju loptu na nekih desetak metara od svog gola, dobar izlazak u kontru, lopta Nikoli Tomičiću, Nikola kao centralni u kontri navlači protivničku obranu i pravovremeno odigrava za Martinovića koji rutinirano pogađa iskosa s desne strane mrežu domaćih.U drugom poluvremenu Imotski preko G. Karoaglana pogađa mrežu Perkovića za 1:1.
Već u idućem napadu Stanković je povaljao obranu i filigranski precizno pogodio od stative, mrežu domaćih. Makarani ponovno vode u Imotskom. Na ulasku u zadnjih 4 minute, napokon pravo otvaranje Zora po paraleli, pas Stankovića i točan šut desnicom, s nekih desetak metara. 3:1.

Imotski igra sa golmanom igračem, 50 sec do kraja, tzv. „ničija“ lopta na šest metara, najbolje reagira Dodig i pogađa mrežu nemoćnog Perkovića. Do kraja čuvanje lopte od strane gostiju i kraj. Značajna tri boda otišli su podno Biokova. Kod MNK Imotski najbolji Andrija Puljiz i Ivan Perkušić te vratrar Jure Galić Botić. I ostali vrlo dobri no za ostanak u ligi ipak će trebati više trenirati i uigravati se. Ovo je četvrta pobjeda u nizu Makarana i čeka se kiks vodećih Squera i Porto Tolera kako bi sjeli na vrh tablice.

Imotski nakon izuzetno teškog rasporeda u prvih pet kola ide iduće kolo u Šibenik. Domaćin je MNK Crnica. Nakon toga slijede dvije domaće utakmice.

Više o MNK Imotski i o samoj utakmici te ostalim rezulatima 5. kola može se pročitati na blogu kluba www.mnkimotski.bloger.hr

Ostali rezultati 5. kola:

MNK Okruk – MNK Square Dubrovnik 2:3
MNK Metković – MNK Škver Split 8:5
MNK Tin Vrgorac – MNK Porto Tolero 2:4
MNK Stari gradski parking – MNK Torcida 3:6
MNK Crnica – MNK Ustanik 4:2

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here