Moderna cesta spajat će Gornje i Donje Vinjane

CestaIMOTSKI – Sve su realnije priče o gradnji moderne prometnice koja će spajati Vinjane Gornje i Vinjane Donje. Nova prometnica, prema informacijama Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, naslanjat će se na još jednu strateški važnu prometnicu koja će ići od graničnog prijelaza Vinjani Donji preko Imotskog polja, brdima u općini Podbablje do čvorišta Zagvozd i dalje tunelom Sveti Ilija.

Nova cesta ići će od Majića te će se granati na dva dijela prema Sliškovićima i Ðerecima te Rebićima i potom spajati se na prometnicu Vinjani Donji – tunel Sveti Ilija.

Izgradnja ove 4 kilometra duge ceste stajat će 7 milijuna kuna. Nju financiraju sa 60 posto Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva i 40 posto Grad Imotski. Novac je osiguran i gradnja može početi. Na javnom natječaju za izvođača izabrana je tvrtka Građevno. Izgradnjom ove ceste spojit će se Vinjani s Gradom. Trenutačno stanovnici spomenutih naselja putuju od 5 do 7 kilometara do grada.

No neće se prometnicom spojiti samo Gornji i Donji Vinjani s Imotskim, nego će i stanovnicima posuške općine znatno skratiti uključenje na autocestu i tunel Sveti Ilija. Građani pozdravljaju ovu odluku lokalne vlasti i države. Prometna izoliranost Imotske krajine te cijelog šireg područja danas je već stvar prošlosti. (M. J. / Izvor: Večernji list)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here