Pogledajte kako četiri najuglednija ženska vokala regije – Nina Badrić, Maya Sar, Karolina Gočeva i Aleksandra Radović – doprinose podizanju svijesti žena o prevenciji raka vrata maternice!{hwdvideoshare}id=13|width=460|height=300{/hwdvideoshare}

Ne pristajem ni da pomislim da nade nema…i dalje sam majka, sestra, lijepa, vrijedna žena. (refren iz pjesme “Moj je život moja pjesma”)

Nina Badrić s velikim se zadovoljstvom i entuzijazmom odazvala pozivu kolegice Maye Sar iz susjedne Bosne i Hercegovine da sudjeluje u regionalnoj kampanji naziva “Moj je život moja pjesma” o prevenciji raka vrata maternice. Nina je zajedno s Mayom Sar te još dvjema iznimnim pjevačicama – Karolinom Gočevom (Makedonija) i Aleksandrom Radović (Srbija) – otpjevala snažnu, žensku pjesmu “Moj je život moja pjesma” kojoj je cilj da u regiji pomogne podizanju svijesti žena o važnosti prevencije raka vrata maternice, odnosno redovitom ginekološkom pregledu – odlasku na Papa test i cijepljenju protiv HPV-a. Četiri dame uživale su u ovoj suradnji, a odlična atmosfera sa snimanja pjesme u studiju zabilježena je i uobličena u videospotu u režiji Adnana Huremovića. Spot je sniman u Zagrebu, Beogradu i Sarajevu. Kampanja je s razlogom počela u prosincu budući da je jedan tjedan u Europi, u nadolazećem siječnju, posvećen upravo prevenciji raka vrata maternice.

Teško je u regiji pronaći vokalne umjetnice koje mogu kvalitetnije i snažnije od Nine, Maye, Aleksandre i Karoline izraziti ohrabrujuću poruku koju skladba “Moj je život moja pjesma” ima. Sve četiri pjevačice svojim dosadašnjim uspješnim angažmanima, ne samo na pozornicama nego i sudjelovanjima u ovakvoj i sličnim kampanjama, veliko su ohrabrenje i podrška svim ženama, a posebno onima koje se bore s ovom opakom bolesti. Kako i sama pjesma kaže “Ne pristajem ni da pomislim da nade nema…i dalje sam majka, sestra, lijepa, vrijedna žena”.

Maya Sar, koja je ujedno i autorica glazbe i teksta pjesme, o suradnji s ostalim glazbenicama kao i samoj ideji izjavila je: “Kada smo odlučili da pokrenemo ovu akciju, prvo što nam je palo na pamet je da na najljepši način, odnosno putem pjesme, pošaljemo poruku koja će biti jako vedra i pozitivna, što mislim da sam i uspjela uraditi. Posebnu ljepotu i značaj cijeloj priči dale su tri predivne žene, Aleksandra, Nina i Karolina, koje su srdačno prihvatile prijedlog da zajedno sa mnom budu protagonistice. Ako naša zajednička pjesma zaintrigira bar jednu djevojčicu, djevojku, ženu, znači da smo uspjele!“

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here