Mrtvačnica u Imotskom Novoizgrađena i prije nekoliko mjeseci otvorena, mrtvačnica u Imotskom, a koja se gradila nekoliko godina, je «spomenik gluposti» – čulo se na sastanku građana i gradonačelnika Ante Ðuzela. Mrtvačnica u koju je utrošeno oko četiri milijuna kuna definitivno nije u skladu s potrebama Imoćana! – spomenuti su takav zaključak stekli nakon samo nekoliko pogreba. Popratni prostori zjape prazni, izgled, pristup, kvaliteta radova, jednom riječju funkcionalnost nove mrtvačnice, besmislena je, istaknuli su građani.

Gradonačelnik Ðuzel se složio s njihovim tvrdnjama, tražeći građansku inicijativu za promjenu takvoga stanja. Prisutni građani su se izjasnili kako su spremni na potpisivanje peticije i referendum, ako je potrebno. Podržavajući izjave građana, gradonačelnik Ðuzel traži podršku u ideji koja dolazi od strane sadašnjeg Poglavarstva, a to je izgradnja još jedne, nove mrtvačnice!?

– Vrijednost ne bi bila veća od 300 000 kuna a služila bi svrsi. Bez vaše podrške, bez podrške građana to ne možemo napraviti – kazao je gradonačelnik Ðuzel.

Bilo kako bilo, strmi pristup mrtvačnici, jednako kao i uzbrdica kojom se pokojnika kolicima vozi do grobnog mjesta, zadaje puno muke pogrebnicima. Što će biti u zimskim danima kad spomenuta, kako su kazali «bob staza», zamrzne, ostaje za vidjeti. Jednako ostaje za vidjeti kako će proći i ideja o dvjema mrtvačnicama.

Gradski vijećnik i čelnik oporbenog HDZ-a ističe: – Postojeća mrtvačnica je izgrađena prema svoj potrebnoj dokumentaciji, na osnovu koje je izdana lokacijska i građevinska dozvola. Teren je kupljen, nije bio gradski. Konfiguracija terena je takva, izabrani projekt je takav kakav je… Da nije mogao biti drugačiji, mogao je. Sve eventualne nedostatke treba otkloniti, glupost je graditi još jednu mrtvačnicu.

– Ova gradska vlast trebala bi se baviti nekim drugim stvarima a ne onim što bi bilo, da je bilo! – zaključuje spomenuti vijećnik.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here