Muftija Islamske zajednice u Hrvatskoj dr. Aziz ef. Hasanović priredio je danas svečanu večeru (iftar) povodom najvećeg islamskog blagdana Ramazanskog bajrama u zagrebačkom hotelu Esplanade, na kojemu su bili i predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković i potpredsjednik Sabora dr. Željko Reiner.

Bila je to prigoda da muftija Hasanović još jednom naglasi kako „hrvatski model“ odnosa države i islama može biti primjer europskim zemljama, dodavši kako je koncept zajedničkog življenja jedna od najvećih vrijednosti u Hrvatskoj, što potvrđuje njezinu multikulturalnost i multikonfesionalnost.

– Time možemo zajednički pomoći Europi – rekao je muftija Hasanović, dodavši kako čak Islamska zajednice Hrvatske ima konkretne prijedloge za hrvatsko predsjedanje Europskom unijom po tome pitanju, koje će predstaviti državnom vrhu, a što je podržala i predsjednica Grabar-Kitarović dodavši kako iskustvo zajedničkog života u Hrvatskoj ističemo ne samo „kao primjer za suživot, nego za život“, dok je premijer Plenković rekao kako je Hrvatska ponosna što su muslimani stoljećima dio nacionalnog korpusa i važna sastavnica društva.


IZVOR kliknite ovdje

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here