Foto: Kevin Abosch
Foto: Kevin Abosch

Potreba za konzumiranjem škrobnih ugljikohidrata nakon nekoliko alkoholnih pića nije neobična, no jedan ju je bogati poslovni čovjek podigao na novu razinu, kupivši fotografiju krumpira za 750.000 funta ili oko 7,7 milijuna kuna, piše Independent.

Riječ je o fotografiji Kevina Aboscha koja prikazuje “organski uzgojen irski krumpir na crnoj podlozi”.

Fotograf je najpoznatiji po skupim portretima poslovnih ljudi iz Silicijske doline, ali i celebritija poput Johnnyja Deppa, Boba Geldoffa i Stevena Spielberga, pakistanske aktivistkinje Malale Jusufzai i drugih.

Fotografija je snimljena 2010., a čak i Abosch priznaje da će se postignuta cijena nekima učinititi “pomalo apsurdnom”. Umjetnik, koji živi i radi na relaciji Francuska – Irska, ispripovijedao je kako je čašica vina više kumovala postignutoj cijeni, piše The Sunday Times.

Naime, Abosch je nedavno u svom domu u Parizu večerao s bogatim Europljaninom, koji je nakon par čaša vina opazio fotografiju na zidu i kazao kako mu se “stvarno sviđa”. Nakon još nekoliko čaša je rekao: “Stvarno bih ovo volio imati”.

“Cijena je dogovorena dva tjedna nakon toga. Najviša je koju sam postigao za izravno, a ne preko posrednika prodano djelo”, rekao je.

Portreti za koje je karakteristična crna podloga jako su traženi među bogatima i poznatima zbog čega je Abosch prošli tjedan bio pozvan i na Svjetski ekonomski forum u Davosu. Početna cijena Aboschevih portreta navodno iznosi oko 200.000 funta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here