Nacionalni susret Frame u Imotskom – dolazi tisuću mladih iz cijele Hrvatske

framasi_300411Nacionalni susret Franjevačke mladeži (Frame), u organizaciji nacionalnog vijeća Frame i domaćina Frame Imotske krajine, održat će se od 13. do 15. svibnja. Nacionalni susret je prilika framašima iz cijele Hrvatske da se okupe na jednom mjestu i razmijene iskustva, prijateljstva i osjete blagost Gospodina koju im dariva preko zaštitnika sv. Franje.

Ovaj nacionalni susret, osmi po redu, okupit će više od tisuću framaša iz svih dijelova Hrvatske. Posljednji susret održao se 2007. na Trsatu u Rijeci, a okupio je 750 framaša.

Trodnevni program u Imotskom počinje okupljanjem framaša i pozdravnim govorom domaćina, oca gvardijana fra Zorana Kutleše, Ane Mikulić, predsjednice splitsko-dubrovačkog područnog bratstva i Ivana Bambira, nacionalnog predsjednika koji će predstaviti program kroz tri dana. U petak svečanu sv. misu predvodi nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić, a nakon mise predstavit će se pet područnih bratstava koja djeluju u Hrvatskoj i okupljaju oko 65 mjesnih bratstava Frame. Nakon predstavljanja framaši će krenuti na počinak kod domaćina u kojih su raspoređeni (u župama Imotske krajine u kojima djeluju Frame: Podbablje, Proložac, Runovići, Vinjani i Zmijavci).

Subotnji dio počinje dolaskom framaša u Imotski, molitvom i predavanjima na temu susreta “Zajedno u Kristu”. Na navedena predavanja održat će se radovi po grupama. Poslijepodne u subotu održat će se program u župama, zajednički ručak, druženje sa župnicima i interesne radionice, a potom će se navečer u imotskoj srednjoškolskoj dvorani održati zabavni večernji program nakon kojega se framaši ponovno vraćaju svojim župama u kojima su ugošćeni.

Nedjelja će započeti zajedničkom molitvom i sv. misom koju predvodi provincijal Provincije Presvetog Otkupitelja, fra Željko Tolić, a susret će biti okončan ručkom u Imotskom, odakle će svi poći svojim domovima.

 

Tekst i foto: Josip Šerić

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here