ZADAR– Zadar je danas ostao bez velikog liječnika – u snu je preminuo 67-godišnji dr. Stipan Kujundžić.

Na žalost, doktora koji je mnogima pomogao, izdalo je srce u obiteljskom domu.

Najpoznatiji zadarski internist, gastroenterolog dr. Kujundžić bio je odličan dijagnostičar, liječnik koji nije odustajao u potrazi za uzrocima medicinskih problema.

Sa svojom duhovitošću i pristupu bio je melem pacijentima koji su uvijek znali da će u njegovoj ordinaciji brže i bolje doći do lijeka.

Dr. Stipe Kujundžić imao je i umjetničkog duha. Bila je to njegova terapija: slikao je i izlagao. Njegova posljednja izložba bila je krajem prošle godine povodom 150. godišnjice osnutka prve liječničke udruge u Dalmaciji. Tada je izložio svoje “Svece titulare zadarskih crkava” i oprostio se od zadarske javnosti punim imenom Stipan Kujundžić Šuntić. Bio je jedan od osnivača, donatora i član likovne udruge ZadArt.

Stipan Kujundžić rođen je u Grubinama kod Imotskog 5. ožujka 1952. Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu, gimnaziju u Imotskom, a studij medicine na Medicinskom fakultetu u Rijeci (1976.) gdje je i specijalizirao internu medicinu (1985.). radio je u zadarskoj bolnici dok nije otvorio jednu od prvih privatnih ordinacija u kući plemića Borelli.

Autor je više stručnih radova i sudionik je brojnih strukovnih kongresa. Član je HLZ, Hrvatskog gastroenterološkog društva itd. Od 1991. bavi se i slikanjem. Izlagao je na više skupnih i jednoj samostalnoj izložbi.

Posljednji ispraćaj dr. Kujundžića biti će u srijedu 22. svibnja u 15 sati na groblju Belafuža u Zadru.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here