NAVODNO NOGOMET Vrancuski kuvar u Gospinu docu

Utakmica

Odgleda san zadnju utakmicu 2. HNL u Gospinu docu između Imotskog i Dragovoljca. Di san bio? Nigdi! Šta san vidio? Ništa! Kiša je pala, rodit će kumpiri.

U isti vakat igrala se utakmica 1. HNL u Splitu između Hajduka i Zagreba, koju smo pokušavali gledati priko oka u kafiću na tribinama. Uspili smo pogledati pobjedonosni gol, jedino što je Hajduk napravio na utakmici. Ostalo nismo mogli viditi jer nan konobarica kafića nije dala dalje gledat, jerbo joj je bio francuski kuvar na drugom programu pa je stala tik prid ekran da oćuti i mirise njegove kužine.

Ona nesrtnica ne zna da kuvarima u našem nogometu francuski kuvari ne mogu dodati vode.

U Begovini, tamo priko polja, Podbabljani su kamenovali Šibenik koji je skrvan zagaziti u Drugu ligu. Stari mačak Hrvatin Gudelj nakanta je Šibenčane. Rezutat kamenovanja je 4:1, a uz glibanciju kažu da je bilo gledat za uživanciju. Da je više utakmica mogli bi Šibenčani zapivati onu staru pismu: „Druga ligo rekli smo ti doći, Kujundžići nisu dali proći.“

Nemojte se čudit što, evo, ne pišem o utakmici na kojoj sam bio, al virujte mi se: Ni truda, ni muda! Dragovoljcu bod na slamku spasa, a Imotskom sasvin svejedno. Čak bi se reklo kako su dragovoljci i zaslužili bod, još da je napasni Kendeš zna svoju napast završit kojom kendanon loptom bio bi najbolji igrač utakmice, ali je uz svu svoju volju osta nedorečen. Uz njega se more spomenit Ellera, i zaveži ga tute.

U domaćina za spomenit je Mića i Paponju te Bečićevu bravuru u svom petercu di se nije znalo dribla li sebe, protivničkog igrača ili živce Galantara. Imotskom slijedi bistrenje i Bistra, a Dragovoljcu još problema trista.

Ago

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here