Ministar zdravstva Milan Kujundžić (foto: jutarnji.hr)

Uprava KB-a Dubrava (čitaj ministar zdravstva Milan Kujundžić) smijenila je danas predstojnika Klinike za kirurgiju KB-a Dubrava dr. Leonarda Patrlja, a na njegovo je mjesto došao dr. Marko Ajduk koji je pobijedio na posljednjem natječaju. Ajmo sada ovo prevesti na naški: Imoćanin je smijenio Imoćanina i na njegovo mjesto postavio – Imoćanina!

Ministra Kujundžića, hvala Bogu ili zlu ne trebalo, ne poznajem. Drugu dvojicu aktera poznajem iz prve ruke – jedan me je operirao, a s drugim sam išao u školu. Leonardu sam došao pod nož prije nepunih deset godina. Bio je profesionalan, brz i učinkovit… što se kaže, kao rukom odnešeno. S Markom sam se družio 80-ih i pamtim ga kao ozbiljnog i dobrog čovjeka. Od bliskih prijatelja čiji su članovi obitelji koristili njegove usluge, doznajem da je vrsni kirurg i jako pristupačan liječnik.

Međutim, više je nego očito da ova trojica imaju nekih problema u komunikaciji. Teško da će ih netko vidjeti na zajedničkoj kavi i čuti kako jedan drugome pričaju viceve o Muji i Hasi. Štoviše, dr. Patrlj danas se, prilikom smjene i oproštajnog govora prije odlaska s funkcije,na njih i obrušio. Pogotovo na Milana, nazvavši ga najnesposobnijim hrvatskim ministrom ikada. Ne želi uopće ostati raditi u Dubravi te će mu novi poslodavac vjerojatno biti Institut za tumore u zagrebačkoj Ilici.

E, sada, u ovoj još jednoj ružnoj priči iz rubrike hrvatskoga zdravstva, mogao je jedan akter biti iz Koprivnice, drugi iz Trogira a treći iz Babine Grede. Ishod bi, po dobrom starom hrvatskom običaju, bio isti. Međutim, sva trojica su Imoćani s poteza Kamenmost- Ajdukova strana-Ivanbegovina i to je za nas poražavajuće. Ne možemo s ove pozicije biti arbitri i suditi tko je bolji čovjek i tko je od njih u pravu, ali možemo reći – šteta. Imotska posla na velikoj, državnoj sceni. Bespovratno šteta! (mt)

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here