Nevolje u Tinogradu

Nevolje u TinograduNakon pet godina kulturnog rada Udruge Ujević i niza uspješnih kulturnih ostvarenja  svjetlo dana je ugledala slikovnica sa dramskim tekstom pod nazivom Nevolje u Tinogradu koju je dramatizirao Stipe Brečić. Rezultat je to dvogodišnjeg rada u dječjoj literarnoj i likovnoj radionici.

Entuzijazam predsjednice Udruge, Vesne Ujević i susretljivost nastavnika Marka Mendeša, knjižničarke Danijele Šimić, Sanje Stipanović, Vane Balić, Kaće Svedružić i trećeg razreda Škole likovnih umjetnosti Split koji su izradili lutke za predstavu, doprinijeli su uspješnosti cijelog projekta .

U predstavi su nastupili: Darian Zovko, Anđela Ujević, Mihaela Ujević, Anamarija Bašić, Mihaela Ujević, Ena Ujević, Lucija Ujević, Anamarija Bašić, Gabrijela Ujević, Anđela Bašić, Dana Ujević, Matea Bašić, Marica Ujević, Mislava Ujević, Dario Bašić, Anđela Ujević mlađa, Petar Ujević (DŽ), Petar Ujević (T), Petar Ujević (M), Danijela Čujić, Anita Čujić i Marijan Čujić.  Voditelj literarne radionice: Vesna Ujević.
Voditelji likovnih radionica: Danijela Šimić, Sanja Stipanović i Marko Mendeš. Posuđeni glasovi: Marijan Grbavac Mirić i Ante Knezović.
Glazbena kulisa; A. Kujundžić Ago Ilustratori: Margareta Kujundžić, Leon Karin, Josip Karin Ćarić, Marin Kujundžić, Anamarija Kujundžić, Karla Karin, Renata Vuković, Mario Kujundžić, Dorotea Lasić, Ante Galić, Marin Kukavica, Ivan Zdilar, Mijo Zidar, Marija Zdilar, Marko petrović, Petra Grabovac, Ana Kukavica i Andrea Jažić.

naslovnica
naslovnica

Uz hvale vrijedan trud rada sa djecom koji im budi maštu i razvija kreativnost, puna dvorana OŠ Tin Ujević u Krivodolu je pokazatelj zainteresiranosti za ovakva ostvarenje, a pogotovo to potvrđuju pozitivni komentari gledatelja na kraju predstave. Za pretpostavit je kako će ova lutkarska predstava biti prikazana i na drugim pozornicama. Tema teksta je gubljenje i traženje u prostoru u kojem živimo, pomaganje jedni drugima i osvrt na sve veći broj djece oboljele od dijabetesa. Način na koji čitajući doznajemo o bolesti (dijabetesu) je jednostavan i zadaje pitanje navikavamo li se na ove sve češće dijagnoze liječnika. Djeca taj problem kao i druge gledaju na svoj jednostavan način ne osvrćući se na teškoće već sve nastoje riješiti kroz igru.
Za novi prikaz predstave nadamo se ne dugom čekanju, a slikovnicu koja je kvalitetno obrađena i tiskana, može se nabaviti u Udruzi Ujević i kod predsjednice Vesne Ujević.

Ago