NK Imotski: 30 igrača se odazvalo Karabegu

Danijel RašićTrener Anel Karabeg obavio je prvu prozivku Imoćana, na kojoj se ukazalo čak 30 igrača, što ga je ugodno iznenadilo. Uz njih desetak koji su ostali iz prošlog prvenstva, tu je još nekolicina novo pridošlih, prije svega Hrvatin Gudelj, Hrvoje Ajduković, dvojica Brazilaca – Ronan i Silva, a tu su i braća Damir i Danijel Rašić, čiji je status još uvijek upitan. Uz njih, tu je i sedam juniora, dok je na probu stiglo još šest igra­ča pa će o njihovom ostanku odlučiti trener kada ih isproba u prijateljskim utakmicama.
Inače, Karabegu u radu poma­že dosadašnji pomoćni trener Josip Puljiz, a još uvijek se čeka trener vratara. Tko će to biti, još uvijek se ne zna, no to se mora riješiti što prije. Imoćani još uvijek traže vratara, jednog stopera i jednog veznog, koji će im biti neophodni. Momci iz Gospinog doca prvi dio pripre­ma odradit će u Imotskom i to do turnira Ante Brune Bušića u Vinjanima Donjim i Marijana Šnte – Mrme u Zmijavcima, a tek zatim će na Kupres.

– Baziram se na 18 do 20 igrača i oni će morati odra­diti svoje. Sve one koji budu višak, morat ćemo, nažalost, prepustiti drugima. Drago mi je da se u pripreme uključuju i juniori, pogotovo oni talen­tirani, a tko će od njih nositi dres prvotimca, to ćemo tek vidjeti – kazao je Karabeg.

U upravi kluba kažu kako će poduzeti sve kako bi iduće sezone konkurirali za ulazak u Prvu ligu. Velik je to izazov, ali znajući Imoćane i njihov dišpet, sigurni smo da će to moći ostvariti, pogotovo sto­ga što su sada svi jedinstveni u tome da Imotski mora imati stabilnog drugoligaša koji će se boriti za visok plasman i ulazak u Prvu HNL. Anel Karabeg je do sada zadovoljan priprema­ma, a kako će biti dalje, vidjet ćemo.

Buterer novi šef omladinske škole
Šef omladinske škole Imotskog postao je profesor Milivoj Mili Buterer koji će od ponedjeljka početi raditi u Gospinom docu te odabrati suradnike i to mahom svoje studente. Veliki je to pomak kada se zna da je Škola nogometa posljednjih godina vrlo loše radila. Nadamo se i vjerujemo da će prof. Buterer odraditi svoj posao profesionalno, onako kao što je uvijek radio, te da će odabrati prave suradnike u školi.

Gospinim docem zagospodarili strojevi
Imoćani ništa ne prepuštaju slučaju, jer dorađuju infrastrukturu. Na istočnoj strani stadiona već su strojevi koji ravnaju teren za pomoćno igralište, dok će se na južnoj strani postaviti umjetna trava. Isto tako u Vinjanima Gornjim uređuje se bivše igralište Rašeljke, tako da će se stvoriti uvjeti za odigravanje utakmica mlađih uzrasta.

Popis igrača:


Vratari: Malenica, Ljubičić
Iigrači: Šuto, Bulić, Šimić, Mandarić, Lojić, Šipić, Rodić, Obilinović, Gudelj, Ronan, Silva, Ajduković, Damir i Danijel Rašić. Juniori

Piše: Petar Škoro
Foto: Branimir Boban

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here