Nk Imotski: Marko Lozo | foto: Branimir Boban Na samom početku nove kalendarske godine na adresu NK Imotski stigla je lijepa vijest – Marko Lozo, najmlađi prvotimac kluba (rođen 1988. godine), dobio je poziv Hrvatskog nogometnog saveza za osmodnevno sudjelovanje na reprezentativnim pripremama nacionalne U-19  selekcije u Poreču. Naime, od 3. do 12. siječnja u tome se gradu održava kamp za reprezentacije U-15, U-16 i U-19. U svakome uzrastu pozvano je oko 30 igrača.

Uz brojne igrače iz domaćih klubova, i ovog puta među pozvanima je niz igrača iz inozemstva: Niko Maričić iz Marseillea, Nikola Jurčević iz Alto Adigea (oba U-16), Darko Bodul iz Heerenveena, Damir Šuker iz Eintrachta, Marko Kalajica iz SV Babelsberga te Adrijan Antunović iz Union Berlina (svi U-19). Ždrijeb kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo U-19 reprezentacija, koje će se od 16. do 27. srpnja iduće godine održati u Austriji, htio je da mladi hrvatski nogometaši zaigraju u drugoj skupini zajedno s Italijom, Grčkom i Švedskom. Ove četiri reprezentacije odmjerit će snage na miniturniru u Grčkoj, gdje će igrati svaki sa svakim jednokružno. Pobjednik skupine osigurat će plasman na završnicu.

Podsjetimo, Lozo je jednu godinu proveo u kadetskoj momčadi Hajduka, a proizvod je omladinske škole NK Imotski, kluba u kojemu je proveo 7 godina nogometnog usavršavanja.

Selektorima pohvale, a Marku čestitke i želja da osvjetla obraz kluba i kraja iz kojega dolazi!

A. Lončar
Nk Imotski – službene stranice Kluba

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here