NK Imotski osvojio memorijalni turnir Bruno Bušić

nk_imotski_sirokiImotski je osvojio 19.memorijalni turnir Ante Bruno Bušić pobjedom protiv druge ekipe Splita. Crveni nisu uspjeli obraniti titulu od prošle godine, a Imoćani su se revanširali za poraz u lanjskom finalu.

Na početku prvoga dijela Imotski je imao izglednu priliku, ali je kapetan Milović izbio s crte. U 17.minuti je Perković Šantar uputio udarac-centaršut, ali je Zagorac obranio. Split je u 25.minuti postigao pogodak koji je glavom dao Milović, ali ga sudac Repušić zbog prekršaja nije priznao. Nakon toga je Split imao još nekoliko poluprigoda, Obilinović je dvaput pucao preko gola, a Rašićev udarac obranio je Ljubičić. Do kraj prvoga dijela još jednom je zaprijetio Perković Šantar, ali je topovski udarac završio malo iznad grede.

Imotski je poveo na samom startu drugoga dijela nakon ubačaja Mandarića iz slobodnoga udarca s lijeve strane. U buketu igrača Marina je bio najprisebniji i zatresao mrežu. Minutu nakon vodstva bivši igrač Splita Mandarić pogodio je gredu.

Split se nakon toga trgnuo  i imao dva udarca – u 55.je pucao Barišić, a u 56. Žužul iz slobodnoga udarca, ali oba puta Milina dobro reagirao.  Split je imao lagani pritisak što se kraj susreta bližio kraju, pa smo tako vidjeli udarce Jordana i Ćapina koji su otišli izvan okvira vrata. Priliku za izjedanačenje imao je Žužul iz slobodnoga udarca u 90.minuti, ali je pucao preko gola.

Zvonimir Perković Šantar iz Imotskoga proglašen je najboljim igračem Bušićeva memorijala u Vinjanima Donjim. Nagradu za najboljega strijelca dobio je Hrvoje Mišić iz Širokoga Brijega koji je postigao tri pogotka. Najmlađi igrač turnira bio je domaći mladac Ivan Bušić Šantić. Pehar pobjedniku, kapetanu Imotskoga Daliboru Mandariću uručio je župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader, a pokale su još dijelili trener Dugopolja Ante Miše,  gradonačelnik Imotskoga Ante Đuzel, te funkcionire dalmatisnkoga nogometa Paško Viđak i Davor Zekan.

DRAŽEN KUZMANIĆ / Dalmacija news


Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here