NK Lučko - NK ImotskiLučko je pobijedilo u dramatičnoj utakmici punoj naboja, te izvanredne borbenosti obaju sastava. Bio je to derbi začelja, susret posljednjeg i pretposljednjeg poslije kojeg Lučko na 11. mjestu ima bod više.

Piše: Branko Tuđen / Sportnews.hr
Foto: Sportnews.hr

Naboj je u prvom redu prouzročilo nezadovoljstvo Imotskoga suđenjem. Gosti su u 23. minuti tražili kazneni udarac, a u 39. isključenje Raka. Reprize na stadionu u Lučkom ne postoje, a niti sam “oko sokolovo” da bih mjerodavno prosuđivao, ili se barem takvim predstavljao. Svakako da je pregrijanoj atmosferi pogodovala situacija na ljestvici obaju klubova, ali i vrući mentalitet gostiju. Pobjeda Lučkoga izborena je teško. Imotski je povremeno bio bolji, no domaćima kapa dolje na motivaciji, borbenost i izdržljivosti. 

Bio sam krajnje iznenađen prije tjedan dana kad je Imotski “maznuo” jesenskog prvaka Rudeša i svašta mi se motalo po glavi. Ali poslije ove utakmice u kojoj Imotski na sredini terena odigrao izvanredno sasvim  je jasno da ta pobjeda nije bila slučajna. Imotski, barem u ovom dvoboju, nije imao strijelca, nije dao gol. To je bila slabost  zbog koje je izgubio. Ulazio je i Režić na poluvremenu umjesto Grubišića, bez efekta.

Moja meta bio je trener gostiju Vjeran Simunić  (63), svjetski punik koji je u 23 sezone  vodio više od 30 klubova. Bio je trener na Brunejima, Vijetnamu, Maleziji, Bahreinu…Od veljače je u Imotskom. Sjećam ga se kao vratara Zagreba od 1976. pa idućih šest godina. Ponikao je u Hajduku.

-Ponosam sam i tužan, započeo je Simunić naš intervju, a ja sam pomislio da će sad skrenuti prema sucima, pa sam ga prekinuo riječima: ajmo mi o nogometu. Tu sam ga dobio. Inače za vrijeme utakmice on je bio toliko glasan u uputama igračima da ga se moglo čuti sve do Stupnika. Podsjetio sam ga na pobjedu nad Rudešom, te odličnu igru njegove momčadi na sredini terena:

-Mi igramo totalni nogomet, kazao je i onda ispalio za mene jednu nevjerojatnu, a zapravo potpuno istinitu konstataciju:

-Pogledajte što sam napravio od Strike. Sada igra lijevoga beka, bio je najbolji.

Strika, Strika, Roko, Zvonimir, e pa to je onaj kojega znam iz trećeligaša Maksimira. Dečko je u Maksimir doveden iz Dinama, rođen u Canberi u Australiji, ima 23 godine. Poslije Maksimira bio je u Gorici.. I svi treneri stavljali su ga u vezu. Ljevak, visoka rasta u Lučkom je na lijevom beku bio Simuniću zadovoljenje za izgubljene bodove.

Novi trener Lučkog Dražen Biškup rekao je poslije susreta da je bilo dramatično da su njegovi igrači bili strpljivi, a da igra još nije tečna.

Biškup je tek došao i nije imao vremena proučiti igru Imotskog. Pa se dogodilo da svi problemi krenu od sredine terena gdje se Janjiš “ubio” paririrajući brojnijim gostima i nihovu sustavu igre. Golubar je zabio gol, ali nije blistao. Petrović se, kao mantinela,nadodavao lopti, no nitko nije utrčavao. Rak je djelovao prosječno. Desni branič Shin je odskakao svojom borbenošću, dok je Lončar igrao sve bolje, što je utakmica išla kraju. Najzaslužniji za pobjedu je vratar  Darijan Radelić Žarkov.

NK LUČKO – NK IMOTSKI 1:0 

ZAGREB – Stadion u Lučkom. Gledatelja: 300. Glavni sudac: Krečak (Velika Gorica) 6. Pomoćni suci: Tuđa (Zabok) i I. Mihalj (Velika Gorica). Četvrti sudac: Čužić (Velika Gorica).

Strijelac:  1:0 – Golubar (45)

LUČKO: Radelić Žarkov 7,5, Shin 7, Bajalica 6, Lončar 7, Bae 6,5, Janjiš 6,5, Brtan 6, Golubar 7 (od 82. Karamatić -), Rak 6  ( od 90+2 Karoglan -), T. A. Tolić 6,5 (od 72. Jurić -), Petrović 7. Trener D. Biškup 6,5.

IMOTSKI: Gudelj 7, Kuvačić 6,5, Grubić 6,5, T. Puljić 6,5, Strika 7,5, Landeka 7, Serdarušić 7, K. Puljić 7, Varea 7, Bošnjak 6 (od 66. Begić -), Grubišić 6 (od 46. Režić 6). Trener Simunić 6,5.

Ocjena utakmice: 7.

Igrač dvoboja: Radelić Žarkov (Lučko)