NK Imotski: predsjednik kluba Marko Grubišić otvoreno prozvao gradonačelnika

Predsjednik NK Imotski Marko Grubišić
Predsjednik NK Imotski Marko Grubišić poslao propćenje za javnost | Foto: Branimiri Boban / CROPIX

Predsjednik NK Imotski Marko Grubišić oglasio se priopćenjem za javnost. Podsjetit ćemo naše čitatelje na nogometnu temu ovog mjeseca. Naime, nakon ostavke trenera Darka Dražića, uzburkale su se strasti na relaciji navijači – grad Imotski – NK Imotski.

Bivši trener za Dalmatinski portal izjavio je kako je gradonačelnik Ante Đuzel radio pritisak na predsjednika kluba i kako je htio postaviti “svog čovjeka” na trenersko mjesto. Na optužbe Dražića, gradonačelnik se oglasio priopćenjem na portalu Radio postaje Imotski te demantirao navode. 

Sve to skupa danas dobiva novi nastavak priopćenjem za javnost kojega je uputio predsjednik NK Imotski Marko Grubišić. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Priopćenje NK Imotski

“Cijenjeni gradonačelniče, zbog Vašeg dostojanstva želim informirati navijače NK Imotski o sljedećem: zvali ste me 3 puta u zadnjih 7 dana i sugerirali da trener Nogometnog kluba Imotski bude Mirko Grabovac. Zadnji put smo se čuli u petak kad sam vas molio da nam uplatite proračunska sredstva za 10. mjesec. Rekli ste: „Grad je u blokadi, nemamo novaca  i ne možemo uplatiti.”

Ova uprava je vodila klub u zlatnim vremenima kada se borio za prvoligaški status i kada je na utakmici bilo 2.500 gledatelja a Vi niste došli ni na jednu utakmicu. U to vrijeme Grad je iz proračuna izdvajao 400 tisuća kuna godišnje za potrebe kluba.

Nakon toga Vi dolazite na mjesto predsjednika i Grad izdvaja 1.5 milijuna kn godišnje i klub ispada u 3. ligu. Ostavljate dug od 1,2 milijuna kn i podvijena repa bježite s kormila. Sada kada se vratila ista uprava Grad ponovno izdvaja samo 400 tisuća godišnje.

Još i danas osjećamo “dostojanstvo” treće lige i dugova koje ste ostavili

NK Imotski je najstariji drugoligaš u RH. Dvadeset godina postojanja a ima najlošije uvjete u ligi. Vi ste jedini predsjednik u njegovoj prošlosti koji ga je izbacio u 3. ligu. Današnji direktor kluba Mate Tolić ga je vratio natrag u 2. ligu. Još i danas osjećamo “dostojanstvo” treće lige i dugova koje ste ostavili. Nk  Imotski i NK Vinjani dobiju najmanje proračunskih sredstava od svih klubova u okruženju. Neke općine imaju niže rangirane klubove a izdvajaju više, iako su njihovi proračuni 10 puta manji od Grada Imotskoga.

Stadion Gospin dolac proglašen je jednim od najneobičnijih u Europi a za Vašeg mandata u njega nije uložena niti jedna kuna.

Obavještavamo naše navijače da nam Hajduk dolazi 15.11.  u goste i pozivamo ih da obiđu svlačionice kako bi vidjeli u kakvim “dostojanstvenim” uvjetima ih primamo.

Roditelji djece neka znaju da je klub osigurao 2.400.000 (dva milijuna i četiristo tisuća kuna) za pomoćno igralište i da ćemo ga graditi u Prološcu jer nam gradonačelnik neda ni kvadrat NAŠE zemlje da ga napravimo u Imotskom i vaša djeca neće imati gdje trenirati, kao što ni drugi građani Imotskog neće dobiti terene za rekreaciju. Ovo vam na vrijeme govorim.

Izjavljujete da  je grad ispoštovao svoje obveze prema klubu, pa Vas pozivam da pokažete javnosti uplatu za 10. mjesec. Ako je prezentirate ja ću se ispričati i podnijeti ostavku, ako ne, molim Vas da konačno javnost sazna istinu.

Molim sve građane, sve navijače, roditelje, sportaše da razmisle što je Ante Đuzel napravio za ovaj grad i ovaj klub. Uništio je puno toga, a što je napravio za sebe, vidi se iz priloženog.

S poštovanjem, predsjednik Nogometnog kluba Imotski,  Marko Grubišić”.