brazilci.jpg

"Imotski" Brazilci i kamerunac Emanuel

SMIJEŠI SE LIGA ZA PRVAKA
Možda najvažnija utakmica ovoga dijela sezone za NK Imotski-Termin. Dragovoljac je ostao bez bodova. Rezultat 2:0 za „naše“ razveselilo je navijače i upravu kluba. Igrač utakmice, barem po mišljenju publike, je Josip Grubišić. Pogodak glavom i asistencija kod drugog pogotka osigurali su mu titulu igrača utakmice ispred Pinheira koji je postigao drugi gol. Grubišić dolazi iz susjedne Hercegovine. Prvi profesionalni ugovor imao je s Hajdukom. Nakon toga igrao je u Brotnju pa u austrijskoj trećoj ligi. U Imotski je došao prije 3 mjeseca i danas je postigao prvi pogodak, u prvoj prvenstvenoj utakmici koju igra u dresu Imotskog.

Josip-Grubisic.jpgJosip Grubišić
Prva utakmica – gol i a
sistencija 

– Nakon postignutog gola dobili smo krila u vrlo tvrdoj utakmici, ali i za daljnji razvoj igre. Nakon drugog pogotka bili smo sigurni u pobjedu

i samo smo priveli utakmicu kraju. Svaki igrač je dao maksimum i nemam koga izdvojiti. Za ovu utakmicu smo se pripremali posebno i napravili smo veliki posao. Za vrijeme pauze smo Nikola Šimić i ja radili, trenirali i razgovarali samo o ovoj utakmici. Jako mi je drago da sam postigao taj pogodak. Mišljenja sam da smo karakterna ekipa te da možemo puno. U klub sam primljen odlično i osjećam se super. Danas posebno pozdravljam publiku koja nam je bila dvanaesti igrač. Pozivam Grad i ostale pomagače da nas nastave podržavati kao do sada, a mi ćemo uzvratiti dobrim rezultatima i prezentirati Imotski u najboljem svjetlu. Hvala svima.


Pinheiro.jpg

Glauver Pinhero
Brazilac iz Bahie, 20 godina – strijelac drugog pogotka

Bili smo bolji i pobijedili. Raspored na terenu je bio dobar i to je urodilo rezultatom 2:0. Drugi sam pogodak postigao na asistenciju Grubišića, jednostavno sam se našao na pravom mjestu i pogodio. Ovo mi je peti prvenstveni i ukupno deveti pogodak za Imotski. Trener je odličan i on nam je bio igrač više, kao i publika. Pozivam gledatelje da nas više gledaju na Gospinom docu. U Imotskom mi je super, puno lakše je pronaći prijatelja negoli u Zagrebu i većim sredinama. Prije dolaska u Imotski bio sam u Posušju i Širokom Brijegu.

Emanuel.jpgEmanuel
Kamerun (Yaounda), 23 godine – odličan u obrani, čistio sve kritične lopte

Bili smo potpuno spremni za ovu utakmicu. Pripreme su bile posebno rađene za ovu utakmicu i isplatilo se. Slušali smo trenera, svatko je svoju ulogu odradio kako je bilo dogovoreno. Bilo je teško, teren mokar ali smo došli do rezultata koji nam puno znači.

U Imotski sam došao u desetom mjesecu i do sada mi je super. Odlično sam primljen i u klubu i u gradu. Ljudi su super, ništa mi ne fali, izuzev obitelji. Zato mi je klub kao obitelj. Trener je izvrstan stručnjak i pedagog. On je kao brat i „ćaća“. Ja sam kao Imoćanin, svi su me prihvatili super. Zahvaljujem gradu i klubu, čuvaju me kao imotskog sina. Pozdravljam čitatelje Imotskih novina i navijače kluba.ž

 


Trener Ivan Kalinić

Utakmica je bila vrlo tvrda, teren težak. Pobijedili smo jaku momčad i napravili velik rezultat. Napravili smo puno, ali još nije gotovo. Tako smo blizu, a tako daleko. Ne možemo se opustiti. U subotu je odlučujuća utakmica protiv Mosora. Teoretski nam treba bod i unutra smo, liga za prvaka je tu. Svi skupa smo odradili odličan posao. Pohvala svim igračima, upravi, gradu, publici… sebe kao trenera stavljam na zadnje mjesto. (Dobar posao je obavio Kalinić, op.a.).

Branimir Boban

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here